Een kleine stap voor een mens, maar een grote sprong voor de mensheid.

Standing € 0,-
Collected € 500 (0%)
Adnan Delic

( Member of team: De Hugo Gives Back! )

(40 km Rotterdam - Den Haag)

Een kleine stap voor een mens, maar een grote sprong voor de mensheid.

Als kind van vluchtelingen weet ik goed wat voor moeilijkheden het vluchtelingenbestaan met zich meebrengt. Mijn ouders zijn begin jaren ’90 vanwege de burgeroorlog in voormalig Joegoslavië naar Nederland gevlucht. Voor hen was Nederland een compleet ander land met een compleet andere cultuur. Het vroeg om heel veel aanpassingsvermogen van ze.

Het vluchtelingenvraagstuk houdt ons de laatste paar jaar zeer bezig. Dagelijks is het in de media te vinden. Helaas mis ik alleen in de klaslokalen vaak het besef voor de grootte van dit probleem.

Vandaag de dag ben ik werkzaam als docent geschiedenis op de OSG Hugo de Groot in Rotterdam. Als er iemand over een Rotterdamse mentaliteit beschikt, dan zijn mijn kids dat wel. De 'niet lullen maar poetsen' mentaliteit is volop bij ze aanwezig.

Dat is ook de reden waarom wij als docenten onze krachten bundelen met onze leerlingen. Wij willen samen graag stil staan bij het vluchtelingenvraagstuk en als school zijnde een bijdrage leveren aan het verbeteren van de mensonterende situatie voor vluchtelingen wereldwijd. Zeg nou eerlijk, wat is er nou mooier dan deze tocht samen met mijn eigen kids lopen?

You can create your own personalized poster to draw attention to this fundraising page. After printing the poster you can hang it in a shop, a café window or a community bulletin board. Ask your family, friends, co-workers and neighbors to help and also put up a poster in their home, school or work place. Most people are willing to help but be sure to ask permission first.

Made with by Kentaa
Share