Floor loopt door!

Standing € 794,-
Collected € 250 (317%)
Floor Dekkers

( Member of team: NoAmi  )

(40 KM Den Haag)

Floor loopt door!

Dag lieve lezers,

Afgelopen jaar heb ik 4 maanden op Lesbos gezeten en geholpen in het nieuwe kamp, ook wel Moria 2.0. Tijdens de brand zat ik nog in quarantaine en ik heb mij nog nooit zo nutteloos gevoeld als die nacht. Duizenden mensen stroomden de straten op, op zoek naar veiligheid, zekerheid, vrijheid, maar op die dagen daarna vooral ook een bed, wc of douche. Maar helaas, zij kregen een (zomer)tentenkamp gebouwd op een militair terrein, zonder douche, stinkende dixie's en een meestal gesloten onheimend hek. 'Welcome to europe' zoals er op de muren van het vorige kamp Moria stond. 

Die maanden daarna zijn ontzettend snel gegaan, maar het enige wat stil bleef staan, waren (en zijn nog steeds) de inhumane omstandigheden waarin mensen gedwongen worden te 'leven'. Het was dan ook raar om dit achter me te laten en ik zal binnenkort ook weer terug gaan, maar nu probeer ik ook vooral vanuit Nederland ook een steentje bij te dragen en mensen bewust te maken van de hel die zich daar nog altijg plaats vindt. Deze verschrikkelijke kampen zijn één ding, maar alles wat zich daarvoor tijdens de reis afspeelt is al helemaal niet voor te stellen. 

Enkel omdat zij op zoek zijn naar een stabiele en veilige omgeving. Dat zou toch niet te veel gevraagd moeten zijn? Helaas blijkt het huidige EU systeem deze mensen keer op keer te laten falen. En mist er in elk besluit menselijkheid en solidariteit.Nu zou ik u graag willen vertellen dat Nederland het gelukkig helemaal anders aanpakt, maar helaas... Niets is minder waar, blijkt al uit de magere 'Moria-deal' van vlak na de brand, of naar de huidige besluitvorming in Afghanistan.

Ik kan hier nog uren over doorschrijven, maar op dit moment is het vooral van belang dat iedereen de juiste organisaties support door onder andere mooie acties zoals deze. Wij als verwende Nederlanders zullen moeten opstaan voor andere mensen die daar zelf de mogelijkheid niet voor krijgen. 

Wij zullen moeten blijven actievoeren totdat iedereen zich echt bewust wordt van de situaties waarin vluchtelingen zich nog altijd bevinden, waardoor er uiteindelijk wel een nieuw beleid zal moeten komen. Zodat elk persoon weer een eerlijke kans krijgt en het dus niet uit maakt waar je geboren wordt en al deze mensen uiteindelijk hun meer dan verdiende rooskleurige toekomst tegemoetgaan! 

Heel veel liefs 

                زهرة

 

Voor vragen kan je me altijd mailen: sannefloordekkers@gmail.com

Promote this page with a cool poster. You can determine the text yourself and then print the poster and put it up anywhere. Anyone can make a poster of this page, including friends, family, colleagues, people from your sports team or classmates. Put the poster up in a supermarket, behind the window at shops, at companies or at school. Putting up a poster is often no problem if you ask nicely and explain what it is for.

Made with by Kentaa
Share