Nacht van de Vluchteling 2022

Progress €528,-
Collected €500 (105%)
Fred Delhaas

(40 KM Rotterdam)

Nacht van de Vluchteling 2022

Ik ga voor de 7e keer de uitdaging aan en loop in het weekend van 18-19 juni 2022 mee met de Nacht van de Vluchteling omdat Stichting Vluchtingen overal in de wereld goed werk doet. In de staat Táchira, Venezuela, bijvoorbeeld verbeteren ze de capaciteit van het gezondheidssysteem in de rurale gebieden die getroffen zijn door de grenscrisis bij Colombia.   

De verdiepende economische crisis in Venezuela heeft ervoor gezorgd dat ruim 5.6 miljoen mensen op de vlucht zijn geslagen. Er zijn grote voedseltekorten in het land en medische hulp is onbetaalbaar geworden. De crisis heeft geleid tot één van de grootste massale verplaatsingen in de geschiedenis van Zuid-Amerika!

Hoewel de grenzen met buurlanden officieel gesloten blijven, zijn er voortdurend duizenden mensen op de been om de grens met Colombia te bereiken. Tijdens hun vlucht lopen zij risico op geweld, uitbuiting en gezondheidsproblemen, waaronder ernstige uitdroging, ondervoeding, verwondingen en/of verergerde ziektes. Eén van de plaatsen waar zij de Colombiaanse grens proberen over te steken is de staat Táchira, waardoor de druk op het al verzwakte gezondheidssysteem van dit grensgebied alleen maar toeneemt. 

Wat doet Stichting Vluchteling?  

In Táchira zijn ze een noodhulpproject gestart om de capaciteit van de gezondheidszorg te verbeteren. Dit is hard nodig, want mensen op de vlucht komen na een lange reis vol risico’s vaak ernstig verzwakt aan in de grensgebieden.  

Stichting Vluchteling helpt met twee mobiele klinieken, die op strategische plekken langs de routes van mensen op de vlucht zijn geplaatst en ook afgelegen gebieden kunnen bereiken. Zo kunnen we mensen op de vlucht de gezondheidszorg bieden die zij zo hard nodig hebben. Om het tekort aan gezondheidswerkers tegen te gaan, investeren we in opleidingsworkshops voor hen. Ook gaan we preventief te werk, door in de grensgebieden voorlichting te geven over ondervoeding, hygiëne en het voorkomen van ziektes. 

De hulp in Venezuela is maar één voorbeeld van de vele gebieden in de wereld waar Stichting Vluchtelingen hulp biedt.

Daarom loop ik weer mee, en natuurlijk ook omdat het wandelen mij wel bevalt. En wanneer loop je nu midden in de Nacht 40 kilometer door en rond Rotterdam?

Op nieuw vraag ik mijn familie, vrienden en bekenden om mij te sponsoren.

De afgelopen 6 keer is er steeds een mooi bedrag opgehaald. Dat gaat nu zeker ook lukken!

 

Raised €250

Raised €500

Raised €1.000

Received first donation

Received 10 donations

Received 25 donations

Received 50 donations

Posted a blog update

Show more
Made with by Kentaa
Share