Ik loop mee!

Normal dd62f4c84f15cb708492eef9cd6952d9d76a0472
Standing €975,-
Collected €500 (195%)
Ilse Verhagen

(40 KM Rotterdam)

Ik loop mee!

Er zijn wereldwijd meer mensen dan ooit tevoren op de vlucht voor oorlog en geweld, ongeveer 79,5 miljoen.
Helaas zal dit aantal naar alle waarschijnlijkheid alleen maar blijven stijgen, mede als een (in)direct gevolg van klimaatverandering. 

Veruit de meeste vluchtelingen worden opgevangen in hun buurlanden, waar helaas vaak sprake is van slechte omstandigheden en mensenrechtenschending. Daarom vluchten steeds meer mensen naar landen buiten 'de regio', waaronder landen in Europa. In plaats van het bieden van een veilige haven, worden de (door mensen verzonnen) grenzen van Europa steeds strenger bewaakt. Hierdoor zijn verschrikkelijk veel vluchtelingen verdronken in de Middellandse Zee of zitten vast in mensonterende kampen in landen zoals Griekenland. We hebben in Nederland te maken gehad met protestacties tegen de opening van asielzoekerscentra, een minister president die zegt de grenzen op slot te willen gooien bij een volgende "vluchtelingencrisis" en één op de vijf stemmen is bij de laatste verkiezingen uitgebracht op een extreem-rechtse partij. 

In de nacht van 11 op 12 september dit jaar zal ik 40 kilometer door Rotterdam lopen om geld in te zamelen voor Stichting Vluchteling tijdens de Nacht van de Vluchteling. Stichting Vluchteling zet zich in voor een betere gezondheid van vluchtelingen wereldwijd, onder meer door te zorgen voor schoon drinkwater en te strijden tegen ondervoeding en door het bieden van noodzakelijke medische en psychische hulp. 
Ik ga de Nacht van de Vluchteling ook lopen, omdat ik hoop dat we met dit soort acties aandacht blijven vragen voor een humaan asielbeleid in Nederland en Europa én betere opvang in de regio. 
Iedereen heeft recht op veiligheid en een hoopvolle toekomst. 

Ik zou het enorm waarderen als je mij zou kunnen sponsoren met een kleine of grote gift voor Stichting Vluchteling. 
Dankjewel!

 

As you prepare your breakfast, think of others
Do not forget the pigeon's food
As you conduct your wars, think of others
Do not forget those who seek peace
As you pay your water bill, think of others
Those who are nursed by clouds
As you return home, to your home, think of others
Do no not forget the people of the camps 
As you sleep and count the stars, think of others
Those who have nowhere to sleep 
As you liberate yourself in metaphor, think of others
Those who have lost the right to speak
As you think of others far away, think of yourself
Say: "if only I were a candle in the dark"  

- Mahmoud Darwish

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Promote this page with a cool poster. You can determine the text yourself and then print the poster and put it up anywhere. Anyone can make a poster of this page, including friends, family, colleagues, people from your sports team or classmates. Put the poster up in a supermarket, behind the window at shops, at companies or at school. Putting up a poster is often no problem if you ask nicely and explain what it is for.

Made with by Kentaa
Share