Daarom lopen wij de nacht van de vluchteling

14-11-2019 | 10:09

We hebben ons ingeschreven hoor!  Paulien en ik namen ons al een paar maanden geleden voor om in de nacht van de vluchteling 40 kilometer te gaan lopen, in het holst van de nacht. Spannend.... maar,... maar,... er waren wel wat 'maars'. 

1e maar, moeilijk moeilijk: 40 kilometer, daar moet je wel flink voor trainen, toch? Dat is lastig als je niet bij elkaar om de hoek woont... en we hebben weinig tijd. 

Nou, ik denk niet dat die vluchtelingen trainen voor hun maandenlange wandeltocht richting de Verenigde Staten... dus waarom zou dat voor ons anders zijn? Zit niet zo te piepen, denk ik dan. 

2e maar, gaaap...: Dat holst van de nacht... dat trek ik niet. Ik kom al amper mijn bed uit als ik minder dan 7 uur heb geslapen. Ik moet daar een week van bijtrekken naderhand. 

Nou, wat denk je van de kinderen van vluchtelingen die met hun kleine beentjes wekenlang lopen, in de openlucht slapen op gevaarlijke plekken. Daar rust je ook niet erg van uit. Als je veiligheid op het spel staat, doet het er dan nog toe hoeveel je slaapt? Als je écht betrokken bent, dan leef je je écht in. Daar word je heus niet slechter van. 

Maar toch...  onze urgentie is gewoon anders dan de hunne. Dat is misschien niet 'eerlijk', maar wel de realiteit.

Paulien en ik doen dit, om onszelf een doel te stellen. We moeten werken om onze gezondheid, conditie en vriendschap in stand te houden. We beginnen dus vanuit een puur zelfzuchtig doel, maar we vinden het mooi om met een persoonlijk doel ook een ander te kunnen helpen. Omdat we het met z'n tweeën doen (of doe je ook mee, van harte welkom!) Dat is win-win. Maar als we daar mensen mee helpen komen er nog wat wins bij. En wie Paulien kent, of mij, weet dat we van enige competitiviteit niet wars zijn. En dus past deze actie supergoed.

En deze actie maakt ons bovendien bewuster van de uitdagingen van vluchtelingen wereldwijd. Gewoon, stilstaan bij het leven dat zij leiden. Je inleven in de grote uitdagingen waar ze voor staan... dat gevoel van compassie met mensen die het zwaar hebben is minstens zo belangrijk als die financiele bijdrage. 

Dus we zoeken dat gevoel van compassie op door ons in te leven, maar zonder dat het onszelf schaadt. Ik denk - en hoop - niet dat je zelf persé moet ervaren wat een ander in een verschrikkelijke situatie ervaart om die ander te kunnen begrijpen. Eigenlijk moet het juist de andere kant op gaan. Wij gaan aan de slag om de verschrikkelijke situatie van de ander te verlichten, door het zelf ook fijn te hebben, en daarmee iets voor onszelf te doen. En dat doen we hiermee, door zelf, op een positieve manier te werken aan onze gezondheid, conditie en vriendschap. Op een manier die bijdraagt aan hulp voor anderen. 

Doe je ook mee? Dat kan op twee manieren: 

1) Loop gezellig mee, en werf daarbij ook sponsors. Je bent van harte welkom in ons team!

2) Leef gezellig mee, en steun ons met je financiele bijdrage voor vluchtelingen wereldwijd. 

Wij danken je bij voorbaat hartelijk. Fantastisch als je via ons de vluchtelingen wereldwijd een hart onder de riem gunt. Alle beetjes, alle vriendschap helpt. 

Let's go. 

Lianne en Paulien

 

Made with by Kentaa
Share