Nacht van de Vluchteling 2022

Progress €438,-
Collected €250 (175%)
Maaike-Louise Bakker

( Member of team: Team HU HOME 40 )

(40 KM Utrecht)

Nacht van de Vluchteling 2022

Ik ga de uitdaging aan en loop in het weekend van 18-19 juni mee met de Nacht van de Vluchteling omdat vluchtelingen gewoon mensen zijn. Net als jij en ik. Zij moeten huis en haard verlaten. Als ik ooit moet vluchten met mijn kinderen, hoop ik dat ik ergens goed word opgevangen. Vriendelijk en menselijk. Ik heb er wel een nacht slaapttekort en 40 km lopen voor over om aan een dergelijke mensvriendelijke opvang bij te dragen!

We lopen dit jaar voor: 

Mali en Somalië 
Ten eerste zal dat zijn voor twee landen in Afrika: Mali (West-Afrika) en Somalië (hoorn van Afrika). In beide landen is al vele jaren sprake van gewelddadige conflicten. Door het uitblijven van regenseizoenen hebben zij nu ook te maken met ernstige droogte. 
 
In Mali zorgt Stichting Vluchteling o.a. voor cashhulp, zodat de mensen zelf weer voedsel kunnen kopen. In Somalië helpen we door het herstellen van waterputten, zodat mensen toegang krijgen tot water. Ook krijgen degenen die door de droogte vee zijn verloren, nieuwe geiten en ezels om zo zelf weer een inkomen te kunnen verdienen.  
 
Syrië en Afghanistan 
In beide Syrië en Afghanistan woekeren oorlogen en conflicten door. Noodhulp is hier nog steeds keihard nodig. In Syrië helpen wij met drie mobiele klinieken, zodat mensen in moeilijk te bereiken gebieden toegang krijgen tot medische hulp. In Afghanistan zetten we gezondheidsposten op, zodat mensen toegang krijgen tot medische hulp en geholpen kunnen worden bij acute ondervoeding.  
 
Bosnië en Herzegovina en Oekraïne 
Ook dichter bij huis zijn er mensen op de vlucht die hard hulp nodig hebben. In Bosnië en Herzegovina bieden wij mensen op de vlucht onder andere kleding, slaapzakken en veilig onderdak. Ook sloegen dit jaar miljoenen Oekraïners op de vlucht voor oorlogsgeweld. Zij zoeken massaal toevlucht in buurlanden. In Polen helpen wij met voedselhulp, specifiek aan de meest kwetsbare vluchtelingen. 
 

 

 

Raised €250

Raised €500

Raised €1.000

Received first donation

Received 10 donations

Received 25 donations

Received 50 donations

Posted a blog update

Show more
Made with by Kentaa
Share