Ik kom op de been voor noodhulp

Standing € 2.033,-
Collected € 1.500 (135%)
Thamar Kemperman

( Member of team: Rotterdam verwelkomt vluchtelingen )

(40 KM Rotterdam)

Ik kom op de been voor noodhulp

In de nacht van 11 op 12 september loop ik weer mee met de Nacht van de Vluchteling. Middernacht starten we en lopen 40 km vanuit Rotterdam. Het aantal mensen dat wereldwijd op de vlucht is blijft stijgen, waar we een paar jaar geleden nog liepen voor 65 miljoen mensen is dit aantal inmiddels opgelopen tot meer dan 80 miljoen. Het overgrote deel van de mensen die op de vlucht voor oorlog en geweld zijn wordt opgevangen in buurlanden (rond de 75%), maar een klein percentage zoekt asiel in Europa en Nederland vangt minder dan 0,0006% van alle vluchtelingen wereldwijd op.


De schrikbarende cijfers, en vooral al het persoonlijke leed wat daar achter zit brengt mij op de been. Omdat er momenteel veel te veel mensen wereldwijd niet op de been zijn. Omdat er dringend geld nodig is voor opvang, voedsel, medische zorg, water. Omdat ik niet stil kan blijven zitten met de wetenschap van de mensonterende en uitzichtloze situaties in vluchtelingenkampen, die door corona alleen maar erger geworden is. Omdat ik geloof in de kracht van solidariteit. Omdat er directe hulp en aandacht nodig is voor al deze mensen. Omdat ik mijn worsteling met mijn bevoorrechtte positie vanuit een veilig westers warm thuis in actie om wil zetten. Omdat elke stap vooruit een belangrijke is. Omdat de nood hoog is.

Ik loop mee met het team van Rotterdam verwelkomt vluchtelingen, het platform dat zich richt op ruimhartige opvang voor vluchtelingen in onze stad. Ik hoop dat we met dit team een flink bedrag ophalen voor deze actie, en tijdens deze nachtelijke wandeling ook gezamenlijk stappen zetten richting een wereldstad die weet wat ‘welkom’ betekent en dat durft te laten zien. Doel van de Nacht van de Vluchteling is om via sponsors geld op te halen dat direct gaat naar noodopvang in landen als Griekenland, Bangladesh, Thailand, Myanmar, Irak, Oeganda, Kenia. Vorige keren dat ik mee liep werd er met de Nacht van de Vluchteling meer dan 1,5 miljoen euro opgehaald, met dat bedrag kan wezenlijk verschil gemaakt worden!

Sponsor me daarom nu met een bedrag dat jij kan laten lopen!

Promote this page with a cool poster. You can determine the text yourself and then print the poster and put it up anywhere. Anyone can make a poster of this page, including friends, family, colleagues, people from your sports team or classmates. Put the poster up in a supermarket, behind the window at shops, at companies or at school. Putting up a poster is often no problem if you ask nicely and explain what it is for.

Made with by Kentaa
Share