Ik loop mee voor vluchtelingen wereldwijd

Standing € 316,-
Collected € 350 (90%)
Tjerk van der Veen

(40 km Rotterdam - Den Haag)

Ik loop mee voor vluchtelingen wereldwijd

Beste allemaal,

onlangs zag ik een aangrijpende documentaire over een jong echtpaar voor wie de toekomst er, met hun pasgeboren baby’tje, aanvankelijk rooskleurig uitzag. Totdat er op een kwade dag bommenwerpers boven hun Syrische woonplaats verschenen die op de grond dood en verderf zaaiden. Met elke bom die neerviel, elke lading gifgas, iedere kogelregel raakten zij verder verwijderd van wat ooit hun wensdroom was; een gelukkig leven, met z’n drietjes, in pais en vree. Tenslotte moesten zij hun stad verlaten en gingen zij op de vlucht voor het geweld hen aangedaan. Scherp herinner ik mij nog de beelden van het moment waarop zij geëmotioneerd afscheid moesten nemen van hun huis en idealen; alles wat hen dierbaar was, moesten zij achterlaten, het ongewisse tegemoet.    

Helaas wordt vaak gesteld dat mensen op de vlucht vooral gelukzoekers zijn die in het rijke Westen een "gemakkelijk leventje" willen hebben. Maar voor het merendeel geldt het tegenovergestelde; hoe graag was men niet in zijn of haar eigen land gebleven om daar samen aan een mooie toekomst te werken? Je eigen vertrouwde omgeving verlaten, doe je niet zonder reden. Je bent op de vlucht om je leven, en dat van degenen van wie je houdt, te redden en om je te onttrekken aan de erbarmelijke omstandigheden waarin je moet leven; oorlog, droogte, honger, vervolging en alle denkbare ellende.  

In mijn optiek is de wereld van ons allemaal, mens, dier en de gehele natuur; iedereen heeft evenveel rechten om op onze aarde te mogen leven. Wij hier in het westen hebben het bovenmatig goed getroffen vergeleken bij de ontheemden, degenen die op de vlucht zijn en huis en haard hebben moeten achterlaten. Het is onze plicht om te zien naar deze groep, in plaats van hen eenvoudig weg te zetten als gelukszoekers, onze schouders over hen op te halen, en hen weg te laten kwijnen in povere tentjes waar wind en regen vat op hebben.   

Om die reden doe ik mee met de “Nacht van de Vluchteling” die Stichting Vluchteling in de overgang van zaterdag 20 op zondag 21 juni a.s. heeft georganiseerd.

You can create your own personalized poster to draw attention to this fundraising page. After printing the poster you can hang it in a shop, a café window or a community bulletin board. Ask your family, friends, co-workers and neighbors to help and also put up a poster in their home, school or work place. Most people are willing to help but be sure to ask permission first.

Made with by Kentaa
Share