Ambassadeurs

De Nacht van de Vluchteling kan rekenen op de support van verschillende bekende Nederlanders. Keer op keer zetten zij hun bekendheid, netwerk en expertise in om aandacht te vragen voor het lot van vluchtelingen. Dit zijn de bekende supporters die zich belangeloos inzetten voor onze hulpverlening:


Art Rooijakkers

Presentator en programmamaker Art Rooijakkers was ooit de jongste verslaggever van Nova, werkte voor AT5, Net5 en begon als presentator bij de AVRO voor onder andere Wie Is De Mol? en Helden van de Wildernis. In april 2018 is hij begonnen bij RTL.


Sinds jaar en dag is Art betrokken bij de Nacht van de Vluchteling. "Wat je mening over vluchtelingen ook is: je kunt er niet op tegen zijn dat er ter plekke noodhulp wordt geboden aan mensen die voor oorlog en conflict zijn gevlucht." Hij reisde verschillende keren af naar crisisgebieden, onlangs bezocht hij Venezolaanse vluchtelingen in Colombia, om te zien hoe het geld wordt besteed. Natuurlijk is Art in 2019 opnieuw betrokken bij de Nacht van de Vluchteling.

 

Waldemar Torenstra

Waldemar Torenstra acteerde in toneelstukken, tv-programma's en films. Zoals Ja Zuster, Nee Zuster en Zomerhitte. Met zijn rol in Divorce en de zelfbedachte tv-serie Vechtershart werd hij bekend bij het grote publiek. Waldemar speelt dit jaar ook de titelrol van de succesvolle tv-serie Baantjer. 


In het afgelopen jaar verzorgde Waldemar samen met minister Sigrid Kaag het startschot in Amsterdam. Waldemar: ‘Als ik mezelf inbeeld dat ik op de vlucht ben en niets meer heb, dan zou alle hulp welkom zijn.’ Waldemar heeft al vaak meegelopen met de Nacht van de Vluchteling en ook in 2019 zal hij opnieuw betrokken zijn bij het evenement.

Art en Waldemar in actie voor een van de voorgaande edities (2015) van de Nacht van de Vluchteling: