HOE VER ZOU JIJ ‘S NACHTS LOPEN UIT ANGST VOOR GEWELD? Rotterdam Den Haag
Nijmegen Arnhem

Eindstand nacht van de vluchteling 2016

  Art Rooijakkers

  Art Rooijakkers is tv-presentator en programmamaker en is bij het grote publiek vooral bekend als presentator van Wie is de Mol? Na een studie Journalistiek start hij zijn carrière bij AT5 als verslaggever en wordt daarna presentator en eindredacteur bij Net5. De afgelopen jaren is Rooijakkers uitgegroeid tot één van de kopstukken van de AVRO-TROS. Tegenwoordig presenteert hij naast Wie is de Mol? ook Het Popcafé en Bureau Rooijakkers en Verster.    Art is ambassadeur van Stichting Vluchteling en betrokken bij de Nacht van de Vluchteling. Art: ‘Wat je mening over vluchtelingen ook is: je kunt er niet op tegen zijn dat er ter plekke noodhulp wordt geboden aan mensen die voor oorlog, conflict of geweld zijn gevlucht. Deze mensen verdienen onze hulp.’ In 2015 bezocht hij voor Stichting Vluchteling het noorden van Irak. In april bezoekt hij projecten voor Burundese vluchtelingen in Tanzania. Net als vorig jaar loopt Art ook mee tijdens de Nacht van de Vluchteling, dit keer met onze nieuwe loop van Nijmegen naar Arnhem.

   

  Waldemar Torenstra

  Acteur Waldemar Torenstra werkte jaren als vaste acteur bij het Noord Nederlands Toneel.Met zijn rol in Divorce, theaterstuk Advocaat van de Duivel en de zelfbedachte tv-serie Vechtershart werd hij bekend bij het grote publiek. Hij heeft ook in films gespeeld zoals Ja zuster, Nee Zuster (2002) en Zomerhitte (2008). Hij heeft een relatie met Sophie Hilbrand met wie hij samen twee kinderen heeft. 

  Waldemar heeft al meerdere keren meegelopen met de Nacht van de Vluchteling en is ambassadeur van Stichting Vluchteling. Dit jaar zal hij het startschot geven voor de 10 km avondloop in Den Haag en zelf ook meelopen. Waldemar: ‘Als ik mezelf inbeeld dat ik op de vlucht ben en niets meer heb, dan zou alle hulp welkom zijn.’ In 2014 bezocht Waldemar voor de Nacht van de Vluchteling Syrische vluchtelingen in Libanon.
  Zie hier Art en Waldemar in actie voor de Nacht van de Vluchteling 2015:

  • Deel op