HOE VER ZOU JIJ ‘S NACHTS LOPEN UIT ANGST VOOR GEWELD? Rotterdam Den Haag
Nijmegen Arnhem
Amsterdam Amsterdam

Opbrengst NVDV17

  Art Rooijakkers

  Art Rooijakkers is tv-presentator en programmamaker en is bij het grote publiek vooral bekend als presentator van Wie is de Mol? Na een studie Journalistiek start hij zijn carrière bij AT5 als verslaggever en wordt daarna presentator en eindredacteur bij Net5.

  De afgelopen jaren is Rooijakkers uitgegroeid tot één van de kopstukken van de AVRO-TROS. Tegenwoordig presenteert hij naast Wie is de Mol? ook Het Popcafé en Bureau Rooijakkers en Verster.  

  Art is ambassadeur van Stichting Vluchteling en betrokken bij de Nacht van de Vluchteling: ‘Wat je mening over vluchtelingen ook is: je kunt er niet op tegen zijn dat er ter plekke noodhulp wordt geboden aan mensen die voor oorlog, conflict of geweld zijn gevlucht. Deze mensen verdienen onze hulp.’ In 2016 bezocht hij projecten voor Burundese vluchtelingen in Tanzania. Elk jaar loopt Art mee met de Nacht van de Vluchteling.

  Waldemar Torenstra

  Acteur Waldemar Torenstra werkte jaren als vaste acteur bij het Noord Nederlands Toneel. Met zijn rol in Divorce, theaterstuk Advocaat van de Duivel en de zelfbedachte tv-serie Vechtershart werd hij bekend bij het grote publiek. Hij heeft ook in films gespeeld zoals Ja zuster, Nee Zuster (2002) en Zomerhitte (2008). Hij heeft een relatie met Sophie Hilbrand met wie hij samen twee kinderen heeft. 

  Waldemar heeft al meerdere keren meegelopen met de Nacht van de Vluchteling en is ambassadeur van Stichting Vluchteling. Waldemar: ‘Als ik mezelf inbeeld dat ik op de vlucht ben en niets meer heb, dan zou alle hulp welkom zijn.’ In 2017 bezocht Waldemar voor de Nacht van de Vluchteling Iraakse ontheemden uit Mosul en in 2014 Syrische vluchtelingen in Libanon.

  Art en Waldemar in actie voor de Nacht van de Vluchteling:

  Themalied Nacht van de Vluchteling

  Veertien artiesten maakten van het lied 'Iedereen is van de wereld' van The Scene een bijzondere, eigen versie. Met deze track vragen de BN’ers aandacht voor miljoenen mannen, vrouwen en kinderen op de vlucht voor oorlog en conflict. Initiatiefnemer Hadewych Minis: 'De boodschap van 'Iedereen is van de Wereld' is universeel, roept op tot verbroedering en solidariteit en sluit naadloos aan op de boodschap die de Nacht van de Vluchteling uitdraagt.” 

  • Deel op