HOE VER ZOU JIJ ‘S NACHTS LOPEN UIT ANGST VOOR GEWELD? Rotterdam Den Haag
Nijmegen Arnhem
Amsterdam Amsterdam

Opbrengst NVDV17

  ROUTE & RUSTPUNTEN: 40 KM AMSTERDAM - AMSTERDAM

  De Nacht van de Vluchteling komt steeds dichterbij. Op de route van Amsterdam via Broek in Waterland terug naar Amsterdam hebben we vier bijzondere rustpunten, bemenst met onze enthousiaste vrijwilligers die jullie door de nacht heen slepen. Zoom hier in op de bijzondere route of download het GPX bestand:  Zonder medewerking en enthousiaste inzet van alle rustpunten zou de Nacht van de Vluchteling niet mogelijk zijn. En kun je onderweg bij elk rustpunt even zitten om op kracht te komen.

  Start: De Westergasfabriek

  Op een steenworp afstand van de Amsterdamse binnenstad vind je de Westergasfabriek. In dit mooie stadspark met historische fabrieksgebouwen vind je de Gashouder, een van de meest karakteristieke gebouwen op het terrein. Het is de plek waar we met z’n allen starten.

  Rustpunt 1 (op 11 km)
  Friendship Sports Centre

  Het Friendship Sports Centre is voor mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking. Het biedt een veilige en vertrouwde omgeving waar ze kunnen sporten en sociale contacten kunnen opbouwen. Jullie kunnen hier je eerste rek- en strekoefeningen doen!

  Rustpunt 2 (op 17,3 km)
  Voetbalvereniging SDOB

  SDOB is een amateurvoetbalclub uit Broek in Waterland en beslaat volgend jaar negentig jaar. SDOB staat voor Sterk Door Onderling Begrip.


  Rustpunt 3 (op 28,5 km)
  Voetbalvereniging DRC

  DRC is de voetbalvereniging van Durgerdam. De sportvelden kijken uit op weilanden met koeien en prachtige houten dijkhuisjes. De club kreeg landelijke bekendheid, omdat de tv-serie All Stars er is opgenomen.

  Rustpunt 4 (op 37,6 km)
  Pension Homeland

  Het vroegere officiersonderkomen op het Marineterrein biedt plaats aan een sfeervol café-restaurant, een hotel en een brouwerij. Pension Homeland heeft een fraai terras aan het water en is een oase in het centrum van Amsterdam. 

  Finish (op 40 km)
  De Westergasfabriek

  De Westergasfabriek is niet alleen de startplek. Het is ook de plek waar we met z’n allen finishen. Bij de Gashouder zullen de vermoeide lopers feestelijk worden ontvangen door familie, vrienden en bekenden.


  We hebben ook meer informatie beschikbaar over het feestelijke start- en finishprogramma. Enkele dagen voor de start op zaterdag 17 juni ontvangen alle deelnemers een mailing met alle noodzakelijke praktische details rond de start, de wandelroute en de finish.

  Heb je nog vragen of leuke suggesties die ons helpen om de route onvergetelijk te maken? Mail ons dan op info@nachtvandevluchteling.nl of bel tijdens kantooruren naar 070-346 89 46.
  • Deel op