HOE VER ZOU JIJ ‘S NACHTS LOPEN UIT ANGST VOOR GEWELD? Rotterdam Den Haag
Nijmegen Arnhem
Amsterdam Amsterdam

Opbrengst NVDV17

  PRAKTISCHE INFO: 10 & 20 KM AMSTERDAM

  Startlocatie: De Westergasfabriek (De Gashouder) Klönneplein 1, 1014DD Amsterdam 
  Startkaarten ophalen: vanaf 16.30 tot 18.00 uur 
  Startschot: 18.45 uur
  Einde: Er is geen eindtijd waarop je uiterlijk binnen moet zijn. 

  Startkaarten ophalen - Kom ruim op tijd!
  Op 14 juni ontvang je een mail met je startbewijs. Je meldt je bij de startlocatie met je startbewijs bij de registratiebalie. De startkaart geeft je toegang tot het rustpunt (20km route). We hebben veel inschrijvingen, dus kom op tijd zodat er geen lange wachtrijen bij de registratiebalie ontstaan. Zonder startbewijs ontvang je geen startkaart en kun je niet deelnemen. 

  We beginnen de Nacht van de Vluchteling vanaf 18.00 uur met het startprogramma met om 18.15 uur zangeres Stephanie Struijk. Buiten spreekt Tineke Ceelen (directeur Stichting Vluchteling) en Art Rooijakkers jullie nog even toe, waarna het startschot luidt. Zorg dus dat je op tijd bent.  

  Bekijk hier de volledige route.

  Consumpties
  De consumpties in De Gashouder tijdens het startprogramma zijn voor eigen rekening. Bij het rustpunt (voor de 20km) kun je genieten van gratis koffie & thee. Daarnaast kun je gebruik maken van de sanitaire voorzieningen. Daar zijn bovendien eenvoudige broodjes, frisdranken en/of repen te koop, neem dus voldoende contant geld en/of een pinpas mee. Zorg daarnaast dat je voldoende eet voorafgaand en neem genoeg en voedzaam eten en drinken mee voor onderweg!
  Je hoeft niet per sé het rustpunt aan te doen, maar let wel op dat je startkaart geknipt wordt.

  Laat je feestelijk onthalen!
  Vraag familie, vrienden en supporters je af te halen, ze zijn van harte welkom. In de Gashouder is veel te doen, waardoor ook zij een fantastische avond hebben. Je kunt pinnen en contant afrekenen, maar betaal dan zo gepast mogelijk.

  De rustpunten
  De Gashouder op de Westergasfabriek
  + Inschrijfbalie
  + Een speciaal Nacht van de Vluchteling-pasta (vlees/vega) (Het Westergasterras) voor slechts 10 euro, Coffee VW (koffie/thee), Limonaid & Charitea(limonade), Tapruijters (speciaalbier), of tosti’s en broodjes bij de Smultantes - PIN en/of Cash 
  Movies that Matter
  + Yoga
  + LightUP projecties
  + TonTonClub
  + EHBO-post en toiletten
  + Leidingwater voor drinkflesjes

  ASV De Dijk (9,7 KM)
  + Controle post
  + Gratis koffie en thee
  Te koop: tosti’s en snacks
  + EHBO-post en toiletten
  + Leidingwater voor drinkflesjes

  Sanitaire stop 10/20KM (5,1KM) 
  Tolhuisweg (Tolhuistuin) t.h.v. Het Leeshuis

  Sanitaire stop 20KM (18 KM) Homeland
  Marineterrein (Gebouw 006) @ Kattenburgerstraat 5, 1018 Amsterdam
  Speciaal voor de Nacht van de Vluchteling zijn er extra toiletcabines bijgezet aan de zijkant van het gebouw. Graag hiervan gebruik maken!

  De Gashouder op de Westergasfabriek (40 km)

  + Een speciaal Nacht van de Vluchteling-pasta (vlees/vega) (Het Westergasterras) voor slechts 10 euro, Coffee VW (koffie/thee), Limonaid & Charitea(limonade), Tapruijters (speciaalbier), of tosti’s en broodjes bij de Smultantes - PIN en/of Cash
  + Movies that Matter (4x films)
  + Yoga 
  + TonTonClub (levensgrote Jenga
  + EHBO post en toiletten
  + Massages
  + Leidingwater voor drinkflesjes

  Live-registratie: neem je koptelefoon mee!
  Van 17 juni 17.00u tot de volgende ochtend 18 juni 10.00u brengen wij de Nacht van de Vluchteling live in beeld en is te volgen op FacebookTwitter en op onze homepage. Kijk en luister mee naar wat er allemaal gebeurt op de route, beluister de interviews met deelnemers en vluchtelingen.

  Weersverwachting, kleding
  Naar de weersverwachting is het nog even gissen, maar op dit moment ziet het er naar uit dat het prima wandelweer wordt, met een minimumtemperatuur van 13 graden. 's Nachts kan het kouder zijn dan overdag. Zorg daarom altijd voor regenkleding, warme kleding en extra droge kleding. Kijk op zaterdag zelf op knmi.nl en op buienradar.nl voor de meest actuele weersverwachting.

  Wij adviseren in ieder geval de volgende kleding: goede (ingelopen!) wandelschoenen; wandelsokken; lange broek; shirt met korte mouwen; trui met lange mouwen; (ademend) wind/regenjack. Verder raden we iedereen aan een (opgeladen) mobiele telefoon mee te nemen. 

  Route en veiligheid
  Zaterdag krijg je van ons een routebeschrijving op papier. De route is gemarkeerd met bordjes 'Nacht van de Vluchteling'. Er zijn ook krijtpijlen aangebracht. Volg altijd de gemarkeerde route, ook als dat anders is dan de routebeschrijving aangeeft, die je bij de start ontvangt!

  De route loopt grotendeels over openbare voet- en fietspaden. Op drukke kruispunten ben je verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Blijf alert en hou je aan de verkeersregels. Op sommige punten staan verkeersregelaars, volg hun aanwijzingen strikt op. Je loopt 's avonds: hou rekening met omwonenden. Met elkaar praten is geen probleem, maar luidkeels zingen is minder prettig.
   
  Het Rode Kruis is met een EHBO-post actief op de start en finish en op het rustpunt op de route. Hulpverleners en vrijwilligers staan de lopers bij om klein letsel als blaren, verstuikingen en spierpijn te verhelpen.

  De loop is géén race of marathon. Er is geen prijs voor hen die als eerste over de finish komen. Bovendien kan rennen gevaarlijke situaties opleveren. Wandel de route normaal uit.

  De organisatie is bereikbaar op het noodnummer. Maak er gebruik van als je bent gestrand en bijvoorbeeld niet meer verder kan. Gebruik dit nummer niet voor algemene inlichtingen. Het noodnummer staat zowel op je startkaart als op de routebeschrijving.

  Zorg er voor dat je een opgeladen mobiele telefoon bij je hebt met Whatsapp. Als je contact opneemt met het noodnummer kan de organisatie je vragen om je locatie te appen. Als je niet weet hoe dat moet, gebruik de handleiding voor Android of voor een Apple telefoon. Probeer het thuis voordat je aan de loop begint.

  Je loopt 's nachts. Om te garanderen dat je goed zichtbaar bent krijg je daarom van ons een reflectiehesje en lampjes bij de start. Wij vragen jullie deze ook zichtbaar te dragen.

  Bel bij acute nood meteen 112!!

  Bezemwagen
  Wanneer je contact opneemt met het noodnummer komt een bezemwagen je ophalen. Bedenk dat later op de avond (begin van de nacht) minder of geen OV aanwezig is, zorg er dus voor dat er vrienden of familie beschikbaar zijn om je op te halen. De bezemwagen zet je alleen af bij Amsterdam Centraal. Gebruik voor actuele vertrektijden altijd de NS-reisplanner. Gebruik voor actuele vertrektijden altijd de NS-reisplanner.

  QR-codes
  Op de route staan acht borden met QR-codes. Door deze codes te scannen, ontvang je de persoonlijke en waargebeurde vluchtverhalen die je via je mobiele telefoon kunt beluisteren. Download voor vertrek een QR-scanner op je mobiele telefoon.

  Maak onze nacht trending topic!
  Deel je nachtelijke tocht op Twitter, Facebook en Instagram. We willen dit jaar opnieuw trending worden op Twitter, dus gebruik in alle updates de hashtag #NvdV17.

  De foto’s en video’s die we zelf maken, publiceren we uiterlijk 20 juni op onze Facebook pagina.

  Reisplanner en bereikbaarheid
  De start- en finishlocatie in Amsterdam is goed bereikbaar per openbaar vervoer. Kijk voor een persoonlijk reisadvies op www.9292.nl of www.ns.nl
  Kom je met de fiets? Zet je fiets dan aan de waterkant aan de Polonceaukade en niet tegen of rondom de Gashouder! Er zijn vrijwilligers aanwezig om je daarheen te begeleiden.

  Crew
  De organisatie is overal goed zichtbaar en bereikbaar voor de deelnemers. Het coördinatieteam is te herkennen aan de zwarte vesten met CREW. Overige medewerkers en vrijwilligers dragen een badge met CREW erop.

  Aansprakelijkheid
  De organisatie van de Nacht van de Vluchteling is niet aansprakelijk voor enig letsel en/of schade die tijdens de wandeling ontstaat.

  Noodnummer
  Tijdens de nacht is de organisatie voor noodgevallen bereikbaar op: 06-275 17 450. Ook voor de thuisblijvers. Bel bij acute nood altijd eerst met 112.

  • Deel op