Normal 872ab3ba0b412cf190a5daaa03f2cb7648123f5b

Honderden vrijwilligers in een nacht vol saamhorigheid

07-04-2018 | 11:43

We kunnen het eigenlijk niet vaak genoeg zeggen; zonder onze vrijwilligers is er géén Nacht van de Vluchteling. De honderden zeer betrokken vrijwilligers leveren een onmisbare bijdrage aan het evenement.

Want 250 vrijwilligers zetten zich in de avond en nacht van 16 op 17 juni in om de vele duizenden deelnemers een veilige en soepel lopende nacht te bezorgen. Veertig kilometer lopen is ook niet niks, zonder de inzet van al die betrokken vrijwilligers zouden we het ook niet voor elkaar krijgen. Tijd om één vrijwilliger, Anne Veltkamp, eens in het zonnetje te zetten, en daarmee gelijk ook 249 andere kanjers. 

Vrijwilligster Anne Veltkamp: "Wij kunnen verschil maken, help ook mee!"

Waarom heb jij je ingeschreven als vrijwilliger Anne?

"Mijn vriend Hatem is samen met zijn familie vier jaar geleden gevlucht uit Syrië. Door zijn indringende en heftige verhalen realiseerde ik me dat hulp keihard nodig is om de problemen in Syrië aan te pakken. 

Nooit meer vergeet ik de woorden van mijn zwager. ‘Ik ben niet op zoek naar rijkdom, ik wil alleen een menswaardig bestaan." Daarom draag ik graag mijn steentje bij als vrijwilliger. De Nacht van de Vluchteling is een ongekend mooi en belangrijk doel. Wij kunnen met elkaar een verschil maken, laat deze mensen weer mens zijn en help ook mee!’ 
 

 

 

  
We kunnen nog wel wat helpende handjes gebruiken want er is heel veel te doen voor, tijdens en na de Nacht van de Vluchteling. Meehelpen als vrijwilliger is ook nog eens heel erg leuk én belangrijk! Doe net als Anne en help mee als vrijwilliger!

Made with by Kentaa
Share