Normal e8976318c876ff6f144ebcfd81fa28fb710ab227

Rijswijkers lopen mee met de Nacht van de Vluchteling

02-01-2019 | 12:49

Een enthousiaste groep Rijswijkers loopt de komende Nacht van de Vluchteling de 40 kilometer route van Rotterdam naar Den Haag. “Inmiddels doen er al elf lopers mee en is er al ruim 1.600 euro opgehaald. We gaan voor een team van 50 Rijswijkers”, vertelt Romke Jan de Vries, initiatiefnemer en teamcaptain van het Team Rijswijk Loopt Mee

Wandelen in de nachtelijke uren
Het team is divers. Mensen vanuit de Rijswijkse kerken, politiek, vrijwilligersverenigingen of stichtingen zoals jongerencentrum Don Bosco Rijswijk lopen mee. Initiatiefnemer Romke Jan: “Het doel van de loop is om geld op te halen voor hulp aan mensen wereldwijd op de vlucht. Samen sta je sterk en door mee te lopen kan je een positieve bijdrage leveren. Rijswijkers laten op deze manier duidelijk zien dat zij mensen die op de vlucht zijn voor oorlog en conflict een warm hart toedragen.”

Wandelingen als voorbereiding
“Door ’s nachts zo'n tocht te lopen, kun je een beetje ervaren hoe het moet zijn om grote afstanden af te moeten leggen als vluchteling. In één keer 40 kilometer lopen is een hele uitdaging, zeker als je niet zo vaak wandelt. Daarom organiseren we in aanloop naar 15 juni vier wandeltrainingen.” Die wandelingen zijn in of in de buurt van Rijswijk. De eerste training is op zondag 10 februari. 

Sponsortips
Romke Jan en zijn team staan op plek 1 van de beste wervers. Wil je ook sponsors vinden die jouw pittige kilometers ondersteunen? Neem dan een kijkje op de pagina met de handige sponsortips.

Team Rijwijk Loopt Mee doet in de nacht van 15 op 16 juni mee met de route Rotterdam - Den Haag. Kom je uit Rijswijk en wil je meelopen in het team of wil je ze een steuntje in de rug geven? Dan kan dat hier.

 

Made with by Kentaa
Share