Normal 970437cffa482051aa80694bb8d3570a30c67deb

Syrië: acht jaar in de greep van oorlog en geweld

15-03-2019 | 10:00

Op 15 maart is het 8 jaar geleden dat de oorlog in Syrië z’n eerste slachtoffers eiste. In die inktzwarte jaren heeft de oorlog honderdduizenden levens gekost. Meer dan de helft van de Syrische bevolking is gevlucht naar buurlanden als Irak, Jordanië en Libanon of is op de vlucht in eigen land. Dat zijn maar liefst 12 miljoen mensen.

Kinderen zonder thuis

Veel Syrische kinderen “vieren” voor de achtste keer hun verjaardag als vluchteling en kennen niets anders dan oorlog.  Want "thuis" bestaat vaak niet eens meer. Een miljoen Syrische kinderen hebben nog nooit hun eigen land gezien, omdat ze als vluchteling zijn geboren. 

Hulp blijft keihard nodig
Stichting Vluchteling helpt al die jaren vluchtelingen in Irak, Libanon, Jordanië en in Syrië zelf. De oorlog mag op een einde lopen, terugkeer naar huis is voor velen nog lang niet mogelijk. Ondanks die tekenen van hoop is er een groot tekort aan alles. Er is nu vooral veel behoefte aan hulp als eten en drinken, medische en psychische zorg en onderwijs. En juist daarom lopen we met elkaar de Nacht van de Vluchteling. Want het geld dat jij biijeen wandelt komt direct bij de mensen terecht die het zo hard nodig hebben.

Jij kunt meehelpen!
In tegenstelling tot al die families en vrienden die 8 jaar geleden in Syrië aan een tocht met onbekende bestemming begonnen, weet jij dat je tocht na 40 km eindigt. Op 16 juni slaap je gewoon weer in je eigen bed. Voor al die families in opvangkampen is dat een droom. Laten we daarom met elkaar tonen dat wij om hun lot geven.

Goed idee? Dan is nu je kans om zoveel mogelijk mensen op te trommelen voor deze bijzondere nacht. Wil jij hen helpen met inschrijven? Doe dat dan hier!Made with by Kentaa
Share