Normal 2206ea4271e1f7e3fce6090e9f79df66cf09430b

Vrijwilligers en hulpverleners in een nacht vol saamhorigheid

08-06-2019 | 09:04

Tijdens de Nacht van de Vluchteling zijn onze vrijwilligers én hulpverleners van het Nederlandse Rode Kruis actief. Ze staan de hele nacht paraat, zodat de duizenden lopers zo goed en veilig mogelijk de finish kunnen halen.

Rode Kruis: een veilig gevoel
De getrainde vrijwilligers van het Rode Kruis zijn opgeleid om EHBO te verlenen. Getraind voor onverwachte situaties en om te assisteren bij calamiteiten. Nu de Nacht van de Vluchteling in korte tijd als evenement is gegroeid, zijn we een samenwerking aangegaan met het Nederlandse Rode Kruis.

Het Rode Kruis ondersteunt niet alleen op de start- en finishlocaties, maar is ook actief op alle rustpunten op de route. Per editie hebben we 20 professionele hulpverleners paraat staan. In Amsterdam en Rotterdam zelfs iets meer, vanwege de extra korte routes in de vooravond. De hulpverleners zullen de lopers bijstaan om kleine letsels als blaren, verstuikingen en spierpijn te verhelpen.

Vrijwilligers: betrokken en actief
Zonder de inzet van al onze vrijwilligers is er géén Nacht van de Vluchteling. De zeer betrokken vrijwilligers leveren een onmisbare bijdrage aan het evenement. Want de 250 vrijwilligers zetten zich de hele avond en nacht belangeloos in om de vele duizenden deelnemers een veilige en soepel lopende nacht te bezorgen.

De vrijwilligers helpen mee in uiteenlopende taken. Van koffie schenken tot startkaarten knippen en van bezemwagen tot opruimploeg.

Een rustige nacht…
Koen Weerheijm (coördinator Evenementenhulp Rode Kruis): “Vorig jaar hebben we tijdens de Nacht van de Vluchteling op de vier routes 336 lopers behandeld. Dit ging grotendeels om blaren, maar ook wel om kleine verwondingen en kramp. En we hebben heel veel pleisters uitgereikt. Al met al hadden we een rustige nacht.”


Safety first

Iedere deelnemer aan de Nacht van de Vluchteling moet goed zichtbaar zijn voor het overige verkeer en krijgt bij de start een lampje en fluorescerend hesje uitgereikt. Bij de start zijn verkeersregelaars actief. Natuurlijk vragen we van jou als loper ook om de veiligheid goed in acht te nemen, zodat we er met z’n allen een geslaagd evenement van kunnen maken.

Made with by Kentaa
Share