Normal cc4b315cec31e77a3cb24cc084cb1f753e41492b

Nederland toont massale solidariteit met vluchtelingen in de wereld

16-06-2019 | 10:41

Duizenden lopers hebben meegedaan aan de tiende editie van de Nacht van de Vluchteling.

Vanochtend in alle vroegte zijn de eerste lopers gearriveerd op vier finishplaatsen van de Nacht van de Vluchteling. In Den Haag, Haarlem, Amersfoort en Arnhem kwamen de lopers binnen na een bijzondere 40 km in de nacht. Eerder in de avond finishen ook lopers voor de 10 en 20 km in Rotterdam en Amsterdam.

Dankzij het goede weer en honderden vrijwilligers onder andere bij de rustpunten op de routes, is het aantal uitvallers tot een minimum beperkt gebleven. In Den Haag verwelkomde burgemeester Pauline Krikke enthousiaste lopers, nadat zij zelf de laatste 10 kilometer liep, en rapper Diggy Dex was bij de finish in Amersfoort. In Arnhem was burgemeester Ahmed Marcouch er zelfs nog eerder dan de eerste lopers.

Deelnemers kregen bij aankomst een medaille omgehangen, onder luid applaus van honderden supporters, familieleden en vrienden.

Bij deze tiende editie van de Nacht van de Vluchteling liep een recordaantal van 5.700 deelnemers mee. De voorlopige eindstand bedroeg vanochtend 1.544.566 EUR. Directeur Tineke Ceelen van Stichting Vluchteling toonde zich verheugd: 'Nederland heeft zich van zijn allerbeste kant laten zien, fantastisch zoveel enthousiasme en solidariteit met vluchtelingen in de wereld', zei ze vanochtend bij de finish in Den Haag.

De opbrengst van de Nacht van de Vluchteling wordt besteed aan levensreddende noodhulp voor vluchtelingen in de wereld. Vorig jaar ontvingen maar liefst 100.000 vluchtelingen in onder andere Myanmar, Colombia, Ethiopië en Jordanië.

Foto's: Marco de Swart & Jaco Klamer

Made with by Kentaa
Share