Normal 3889e28ebfb3968936ef4a2598db185231de48fa

Bestedingen Nacht van de Vluchteling in oktober bekend

11-07-2019 | 15:37

Op dit moment zijn er maar liefst 70,8 miljoen vluchtelingen over de hele wereld. Dat is meer dan vier keer héél Nederland. Nog nooit waren er zoveel mensen op de vlucht voor oorlog en geweld. Voor hen liepen wij in de nacht van 15 op 16 juni met maar liefst 5.676 mensen de Nacht van de Vluchteling. Samen hebben jullie het geweldige bedrag van €1.591.885 ingezameld.

Noodhulp voor vluchtelingen en ontheemden in de regio is dus harder nodig dan ooit. Er waren eind vorig jaar maar liefst twee keer zoveel vluchtelingen als twintig jaar geleden. Eén van de landen waar veel vluchtelingen vandaan komen, is Syrië. De oorlog in dit land duurt al ruim 8 jaar, wat honderdduizenden mensen het leven heeft gekost. Meer dan de helft van de inwoners (maar liefst 12 miljoen mensen), is gevlucht naar buurlanden als Irak, Libanon en Jordanië. Daar worden zij opgevangen in vluchtelingenkampen. 

Deze kampen zijn doorgaans primitief en beschikken vaak over beperkte voorzieningen. Schoon drinkwater, medische zorg en voeding zijn basisbehoeften waar het veelal aan ontbreekt. Dankzij jouw deelname aan de Nacht van de Vluchteling kan Stichting Vluchteling deze mensen helpen. Wij bieden noodhulp aan vluchtelingen in gebieden waar de crises het grootst zijn. 

Onze noodhulpspecialisten zijn druk bezig om te kijken waar de opbrengst besteed zal worden. Medio oktober maken we dit bekend!

Hulp voor 100.000 vluchtelingen
Vorig jaar hebben we de opbrengst van ruim 1,6 miljoen euro verdeeld over hulpprojecten in vier landen: Myanmar, Colombia, Jordanië en Ethiopië. Dit bedrag was goed voor hulp aan bijna 100.000 vluchtelingen. Het geld is besteed aan onder meer schoon en veilig drinkwater voor ontheemden in Ethiopië, medische en psychosociale zorg in Colombia en mobiele medische teams in afgelegen gebieden in Myanmar. Meer weten? Kijk op onze speciale bestedingspagina.

Nacht van de Vluchteling 2020

Ben je volgend jaar weer van de partij? In 2020 vindt de Nacht van de Vluchteling plaats op 20-21 juni. De voorinschrijving is al open. Meld je aan en jij krijgt als eerste bericht wanneer je je kunt inschrijven, dat is rond oktober.

Made with by Kentaa
Share