Normal 7ea53b93ff5eed076018de7d8f3ad002cfba0561

Actrice Melissa Drost nieuwe gezicht van de Nacht van de Vluchteling

11-11-2019 | 18:05

Melissa Drost is het nieuwe gezicht van de Nacht van de Vluchteling. De 34-jarige Goede Tijden Slechte Tijden-actrice zet zich de komende tijd samen met Stichting Vluchteling in voor mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog en conflict.

Bezoek aan jonge vluchtelingen
Om met eigen ogen te zien hoe het geld van de Nacht van de Vluchteling wordt besteed, bezoekt Melissa Drost vluchtelingenkinderen in het grensgebied van Myanmar en Thailand, die dankzij de opbrengst van de Nacht van de Vluchteling naar school gaan. Er verblijven nog steeds 100.000 Myanmarezen net aan de andere kant van de grens in verschillende vluchtelingenkampen in Thailand.

Melissa Drost: “Vluchtelingen en wat ze meemaken raken mij diep. Nog meer sinds ik moeder ben, ben ik me bewust van kwetsbaarheid. Mijn ouders hebben me opgevoed met het besef dat we het hier zo goed hebben, maar elders in de wereld veel minder. En het aantal vluchtelingen blijft maar stijgen: 1 op de 108 mensen in de wereld is op de vlucht, dat is toch verschrikkelijk? Daar moeten we met z’n allen wat aan doen.”


Nacht van de Vluchteling: verdere uitbreiding
Lopers leggen in de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 juni 2020 een parcours af van 40 km en zamelen geld in voor noodhulp aan vluchtelingen. Er zijn routes van Rotterdam naar Den Haag, van Utrecht naar Amersfoort, van Amsterdam naar Haarlem en van Nijmegen naar Arnhem. En voor het eerst ook een spiksplinternieuwe route in Noord-Brabant: van Tilburg naar Eindhoven. Het startschot klinkt stipt middernacht. De meeste deelnemers lopen er acht tot negen uur over en finishen de volgende ochtend. Voor wie geen 40 km wil of kan lopen, zijn er die zaterdag ook avondlopen van 10 en 20 km.

Naast Melissa Drost hebben de vaste supporters Art Rooijakkers en Waldemar Torenstra opnieuw hun medewerking toegezegd. Vorig jaar liepen de 5700 deelnemers een bedrag van 1,6 miljoen euro bijeen.

Foto: Melissa en haar teamgenoot Alkan Çöklü tijdens de Nacht van de Vluchteling in 2019.

De inschrijving is geopend via www.nachtvandevluchteling.nl

Made with by Kentaa
Share