Normal cac1623487858b849da7912878965c9072a1d5c9

Nacht van de Vluchteling naar Noord-Brabant

11-11-2019 | 18:06

De Nacht van de Vluchteling breidt verder uit met een Brabantse editie. In 2020 komt Stichting Vluchteling met een nieuwe route van Tilburg naar Eindhoven. Lopers die meedoen zamelen geld in voor noodhulp aan vluchtelingen over de hele wereld. Stichting Vluchteling organiseert de nachtelijke sponsorloop voor de elfde keer, dit keer in de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 juni.

De lopers leggen een parcours van 40 kilometer af. Vanuit Rotterdam wordt gelopen naar Den Haag, vanuit Utrecht naar Amersfoort, vanuit Amsterdam naar Haarlem en vanuit Nijmegen naar Arnhem. Het startschot klinkt om stipt middernacht. De meeste deelnemers lopen er gemiddeld acht tot negen uur over en finishen dus de volgende ochtend. Voor wie wil meedoen maar geen 40 kilometer wil of kan lopen, zijn er die zaterdag op alle locaties ook avondlopen van 10 en 20 kilometer, dus ook in Tilburg.

Ambassadeur Art Rooijakkers: “Ik ben geboren in Geldrop, studeerde in Tilburg en ook al woon ik nu in Amsterdam; ik voel me een Brabander. En dus vind ik het keimooi dat er dit jaar voor het eerst een Brabantse editie van de Nacht van de Vluchteling komt.” 


Nieuw gezicht: Melissa Drost
Vaste supporters Art Rooijakkers en Waldemar Torenstra hebben opnieuw hun medewerking toegezegd. Nieuw gezicht van de Nacht van de Vluchteling is GTST-actrice Melissa Drost. Melissa: ‘Dankzij mijn positie als actrice kan ik de situatie van vluchtelingen breed onder de aandacht brengen. Het maakt me trots dit te mogen doen!’

Wil je (weer) meelopen met de Nacht van de Vluchteling, schrijf je dan vandaag nog in.

 De inschrijving is open 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Made with by Kentaa
Share