Lopen voor “mama’s op de vlucht”

16-12-2019 | 09:50

Paulina Stankiewicz loopt in juni maar liefst 50 km tijdens de Nacht van de Vluchteling. Zo wandelt ze eerst 10 km met haar dochtertje Zoë en aansluitend ook nog de 40 km met haar team. “Ik doe dit voor al die moeders die met hun kinderen halsoverkop moeten vluchten en help zo mee voor een betere toekomst.”

Over de hele wereld zijn miljoenen kinderen op de vlucht voor oorlog, conflict en onderdrukking. Van de ruim 70 miljoen mensen die op de vlucht zijn, is de helft nog minderjarig. Door mee te lopen met de Nacht van de Vluchteling vraagt Paulina aandacht én geld en dan heel specifiek voor -alleenstaande - moeders en hun minderjarige kinderen op de vlucht.

Paulina: “In 2017 werd ik voor de eerste keer moeder. Na 5 maanden werd ik totaal onverwacht een alleenstaande mama. Mijn wereld stond op z’n kop. We moesten een nieuwe woning, ik moest wisselen van baan. Maar geen moment hoefde ik te denken dat ik Zoë geen stabiele, veilige omgeving zou kunnen bieden.”

Meelopen als bijzondere ervaring
Ik heb vaker meegelopen en het is écht een unieke ervaring. Allereerst het feit dat zoveel mensen samen lopen voor hetzelfde doel. Dat geeft een gevoel van saamhorigheid. Maar ook het feit dat er stukken zijn die volledig donker zijn, waarin je alleen bent met je gedachten. Zoë is nu nog klein maar er komt een moment wanneer ze begrijpt waarom we dit doen, waarom we moeten helpen.”

 

Paulina loopt in de nacht van 20 op 21 juni mee met de route van Tilburg naar Eindhoven. Elke gift brengt hen dichter bij hun doel, 1.500 euro voor moeder en kindzorg in conflictgebieden. Sponsor ze hier!

Team Mini’s 10 km Tilburg
Team Unstoppable 40 km Tilburg > Eindhoven

Of loop zelf mee!

 

Made with by Kentaa
Share