Normal 0ffba7810b5772edc5abc3fc98755b8fefa7ff29

“Iets terugdoen voor andere vluchtelingen, dat helpt hen om dingen te verwerken”

13-02-2020 | 19:28

Het vluchtelingenhockeyteam van René loopt voor families die hetzelfde moeten meemaken

Al 4 jaar coacht René vluchtelingenhockeyteams in Tilburg, ook wel Pandateams genoemd. Kinderen van voornamelijk Syrische families traint hij elke vrijdag op het hockeyveld achter de opvang. Dit leidde tot bijzondere vriendschappen. Dit jaar doen ze iets nieuws: samen met ouders en kinderen uit de Pandateams loopt René 10 km door Tilburg tijdens de Nacht van de Vluchteling.

Het begon allemaal toen er een groep vluchtelingen naar Tilburg kwam. René wilde dolgraag iets voor hen betekenen, er voor hen zijn in deze onzekere tijd. Zo besloot hij om met de kinderen te gaan hockeyen. ‘Het was niet altijd makkelijk en bracht veel emoties met zich mee, zowel bij de kinderen als bij mij,’ vertelt René. ‘Maar bovenal leverde het heel veel op: van lekker sporten als uitlaatklep en ontspanning, tot vrienden voor het leven’.

Salaam en haar familie
Een extra bijzondere band heeft René met de 13-jarige Salaam. Een Syrisch meisje, dat met haar moeder, broers en zus in Tilburg kwam wonen. René helpt de familie met van alles en mag Salaam inmiddels zelfs zijn stiefdochter noemen. Zij bedacht ooit de naam Panda’s, omdat ze die dieren zo mooi vond in Ouwehands Dierenpark. Eveneens was het haar idee om dit jaar met het team de Nacht van de Vluchteling te gaan lopen.  “Ze wilde heel graag iets terugdoen voor andere vluchtelingen,’ vertelt René. “Een aantal ouders en kinderen was meteen enthousiast. Het is misschien confronterend, maar het helpt hen ook om dingen uit hun verleden te verwerken.”


René (60) en Salaam (13) lopen op zaterdag 20 juni samen met hun team de 10 km door Tilburg. Geef ze nu een steuntje in de rug! 

Made with by Kentaa
Share