De eerste 2.000 lopers zijn binnen!

10-03-2020 | 17:26

Hé kanjers, wat een goed nieuws! Al meer dan 2.000 mensen hebben zich ingeschreven voor de elfde Nacht van de Vluchteling! 

In de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 juni gaan we samen lopen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor noodhulp aan vluchtelingen wereldwijd. En dat in maar liefst 10 steden!

 

Nigeria

Vorige week bezocht onze ambassadeur Art Rooijakkers samen met onze directeur Tineke Ceelen Nigeria, waar al ruim tien jaar een crisis gaande is. In 2009 begon Boko Haram een gewelddadige strijd voor een kalifaat in West-Afrika, waardoor meer dan 30.000 mensen de dood vonden en 2,4 miljoen mensen moesten vluchten. Daarnaast zijn er 5 miljoen mensen die een ernstig tekort aan voedsel of schoon drinkwater hebben. In totaal raakt de crisis 17 miljoen(!) mensen. Art bezocht onder andere de enige gezondheidskliniek in het gebied en was diep onder de indruk. Voor mensen zoals zij lopen wij de Nacht!

 

Start- en finishlocatie

Iedere week maken we een nieuwe start- en finishlocatie bekend op de website en onze evenement-pagina op Facebook. De locaties voor de routes Amsterdam-Haarlem, Arnhem-Nijmegen en Utrecht-Amersfoort staan al online. Meer informatie over de laatste twee routes maken we de komende weken bekend! 

 

Ben jij erbij? 

De inschrijvingen gaan snel, maar er is nog plek voor jou! Wees er snel bij en kies jouw favoriete route.

 

 Loop mee!

Made with by Kentaa
Share