Normal 8636fe608883c35f24aa94bba784d237082ff882

Moeders en dochters tegen onveiligheid

05-06-2020 | 15:15

Team Girl Power loopt van huis naar AZC’s om zich in te zetten voor mensen in nood

Al meer dan 3.000 euro haalde team Girl Power samen op. Dit team bestaat uit de zussen Maite en Noor en hun dochters Sara en Lieve, en Bente en Nanne. Maite en Noor doen dit jaar voor de tweede keer mee aan de Nacht van de Vluchteling. Op Lesbos zag Maite met eigen ogen hoe het eraan toegaat in vluchtelingenkamp Moria, waar ze heen ging om te helpen als arts. De kinderen zagen de beelden op het Jeugdjournaal en vonden dat erg zwaar om te zien.

Daarnaast hebben Maite, Sara en Lieve nog een extra reden om mee te lopen. Bij hen in huis woont Hasan, een statushouder uit Turkije. Hij moest via de boot Turkije worden uitgesmokkeld, omdat hij anders zou worden opgepakt. Hij wacht bij hen de toewijzing van een woning af. In het tv-programma De Nieuwe Maan vertellen Hasan en Maite hoe deze constructie tot stand kwam.

 

 

Een hele prestatie

Met versterking van Hasan en zoon Boele, liep team Girl Power afgelopen weekend van Bakkum naar Bergen (25 km). De volgende dag gingen Noor, Bente en Nanne nog wat verder: zij liepen door van Bergen naar het AZC in Heerhugowaard (13 km). Eerder liep het team samen met Boele in twee etappes van Vianen naar AZC Leersum (35 km); toen liepen Maite, Sara en Lieve de tweede dag verder na een overnachting in een tent.


Hard gewerkt

Het team heeft hard gewerkt om zoveel geld in te zamelen. Zo schreven ze een kort stukje over de actie, en verstuurden dat via WhatsApp met een Tikkie erbij. Daarnaast gingen ze met een doos rond, vroegen ze om een donatie op verjaardagen en gingen ze langs de deuren. Ook maakten ze een poster met uitleg en deelden die overal uit. Aan de directeur van hun school vroegen Bente, Boele en Nanne of hij deze poster op de website wilde zetten; deze staat sinds een week online.

Dé tip van Sara: “Geef een goede reden waarom mensen moeten doneren, zodat ze snappen hoe slecht andere mensen het hebben.”

 

 

Leuk gezelschap is het belangrijkst

Wandeltips hebben de jongedames wel: neem zeker niet te veel spullen mee, maar vergeet ook niet om voldoende water mee te nemen. Wees goed voorbereid op je tocht: houd er rekening mee dat je in het begin veel energie hebt, ‘beginnerspit’, maar ook dat je tussendoor waarschijnlijk een dipje krijgt, ‘sikkepit’. “Daarna krijg je de eindsprint en als het eindpunt in zicht is, stort je ineens in,” zo lachen ze. Als team is het belangrijk om goed samen te werken, dus om bijvoorbeeld spullen van elkaar over te nemen als je ziet dat iemand het zwaar krijgt. Blijf goed op elkaar letten en kijk of iedereen het nog volhoudt. Maar de belangrijkste tip is wel: “Zorg dat je leuk gezelschap hebt!”

Help team Girl Power nog meer mensen in onveiligheid te helpen en doneer op hun teampagina.

Made with by Kentaa
Share