“Wij kunnen wandelen in vrijheid, maar mensen op de vlucht hebben geen keuze”

10-06-2020 | 09:00

Pieter Veefkind loopt al voor de 6e keer mee voor vluchtelingen waar ook ter wereld

De 53-jarige Pieter Veefkind is een bekend gezicht bij de Nacht van de Vluchteling. Al vijf jaar eerder heeft hij meegelopen. Tweemaal van Rotterdam naar Den Haag, tweemaal vanuit Amsterdam en eenmaal van Nijmegen naar Arnhem. Dit jaar zet hij zich in voor de NVDVgoesdigital, in de omgeving van zijn eigen woonplaats, Haarlem.

Al zo’n 80 kilometer heeft hij de afgelopen weken afgelegd. Momenteel bereidt hij zich voor op een extra lange tocht op zaterdag 20 juni, ter afsluiting van de actie. In de omgeving van Haarlem zijn tal van mogelijkheden om een interessante route te lopen. “Ik ben altijd op zoek naar de wat groenere routes,” vertelt Pieter. “Hier in de omgeving is veel natuur te vinden. Ik ben ook tot de conclusie gekomen dat mei en juni eigenlijk de mooiste maanden van het jaar zijn. Alles is zo groen en fris.”

Het is voor Pieter heel duidelijk waar hij voor loopt. “Het wordt eigenlijk alleen maar duidelijker in de huidige realiteit. Wij hebben de vrijheid om buiten te wandelen, om te gaan en staan waar we willen. Er zijn in de wereld zoveel mensen die moeten lopen, op de vlucht voor de onveilige situatie in hun thuisland. Zij moeten lopen, maar ze zijn ontzettend beperkt in waar ze naartoe kunnen en wat ze daar kunnen doen. Zij hebben eigenlijk geen keuze. De stappen die ik zet voor mijn plezier en voor de NVDVgoesdigital, vormen zo’n contrast met de stappen die zij gedwongen moeten zetten.”

De komende twee weken gaat Pieter zich inzetten om sponsors te werven voor zijn actie. Daar heeft hij alle vertrouwen in. “Als je mensen vertelt waar je het voor doet, zijn ze bereid je te steunen. Zeker in deze situatie, waarbij zo duidelijk is dat de hulp heel hard nodig is.”

Wil jij Pieter een steuntje in de rug geven? Sponsor hem dan nu, via https://www.nachtvandevluchteling.nl/actie/pieter-veefkind-2

Made with by Kentaa
Share