Normal cbb4d953e59552bac38d4497f751ced123a186f2

"Iedereen heeft recht op een veilige plek"

12-06-2020 | 09:53

Team Talkie Walkies loopt om zo een veilige plek te helpen creëren, voor iedereen

Ook vorig jaar deden de dames van team Talkie Walkies mee met de Nacht van de Vluchteling, al was het toen niet in hetzelfde team. Dit jaar hebben ze de krachten gebundeld en lopen Ella, Barbara en Renate (Barbara’s moeder) op 20 juni 40 kilometer voor noodhulp aan vluchtelingen overal ter wereld.

Na Ella’s tocht van Nijmegen naar Arnhem vorig jaar, wilde ze dit jaar heel graag nog een keer meedoen. Deze keer samen met haar vriendin Barbara. De 20 kilometer door Rotterdam begon Barbara redelijk ongeoefend, maar daar is dit jaar wel verandering in gekomen. Samen met Renate, die dit jaar eigenlijk de Vierdaagse van Nijmegen zou lopen, hebben de vriendinnen er al behoorlijk wat kilometers op zitten. Zo liepen zij afgelopen weekend 36 kilometer en maken ze komend weekend – om blessures te voorkomen – een kortere ronde van 15 kilometer ter voorbereiding op 20 juni. Dan lopen ze, met een kleine omweg, van Breda naar Terheijden.

“Zelfs onbekenden sponsoren ons!”

Al meer dan €1.400 hebben de drie samen ingezameld. Hoe zijn ze aan dit mooie bedrag gekomen? “Stalken,” lacht Ella. “Ik deel het donatieverzoek in een groepsapp. Steeds wanneer iemand mij gesponsord heeft, bedank ik diegene in die appgroep. Zo herinner je mensen er weer aan en stimuleer je ze ook mee te doen.” Barbara deelde het verzoek via Facebook en in de groepsapp van haar werk, en dat leverde mooie resultaten op. “Via de oproep in de app doneerden een aantal directe collega’s, maar ook mensen die ik nog nooit gesproken had. Het is heel leuk om te zien dat ook mensen die je niet kent jou sponsoren.”

Troosteten is heel belangrijk

Hun persoonlijke support-team, bestaande uit hun mannen, zorgt dat Ella, Barbara en Renate niet met een zware rugzak hoeven te sjouwen tijdens hun tocht. “We lassen een aantal stops in waar we elkaar ontmoeten. Dan kunnen we even rustig wat eten en drinken en andere sokken aandoen. Het belangrijkste wat we meenemen op onze trips is – na schone droge sokken - toch wel chocola en chips,” zo beamen ze in koor. “Troosteten heb je wel nodig op zo’n tocht, zeker wanneer je op tweederde bent aanbeland en in een dipje raakt.” Ook een petje of bandana, ijskoud water en blaarpleisters zijn onmisbare items om mee te nemen. “Al heb ik de blaarpleisters nog maar één keer nodig gehad sinds ik goede schoenen draag,” vertelt Ella.

Relativeren

Dat lange lopen veroorzaakt wel wat stijfheid, zeker doordat Ella doordeweeks een zittend beroep uitoefent: “De maandag na zo’n wandelweekend heb ik wel moeite de trap op en af te lopen.” Toch kunnen de dames alle pijntjes wel goed relativeren. “Juist nú, juist dit jaar is het harder nodig dan ooit om te sponsoren. Je hoort vrijwel niets over de vluchtelingenkampen, terwijl de situatie daar nog veel nijpender is dan hier. Als we dan eens zo’n pijntje hebben of het zwaar hebben tijdens de tocht, weten we: wij hebben een rugzak met eten en drinken bij ons, goede schoenen en regenkleding. Het enige dat zij bij zich hebben, is een plastic tasje en slippers.”

Help jij team Talkie Walkies een veilige plek te creëren voor iedereen? Steun hen hier: https://www.nachtvandevluchteling.nl/team/talkie-walkies

Made with by Kentaa
Share