Normal 2549d3ea6c7b821014b736c33546e22005395443

Team RPM legt virtueel de weg af van Idlib naar Maastricht

16-06-2020 | 09:00

“Refugees are mothers, fathers, sisters, brothers, children, with the same hopes and ambitions as us—except that a twist of fate has bound their lives to a global refugee crisis on an unprecedented scale.” — Khaled Hosseini

Het Refugee Project Maastricht (RPM) werd begin 2015 gestart door UM-studente Aurelia Streit en studentenpastor van The InnBetween Arie de Fijter. Zij hadden de visie om bruggen te slaan tussen nieuwkomers uit oorlogsgevaarlijke landen, de studenten en de Maastrichtse bevolking. Vijf jaar later bestaat de organisatie, die begon met een paar vrijwilligers en grote dromen, uit acht teams en bijna 100 vrijwilligers.

Verbinden

Het doel van RPM is om mensen met verschillende culturen en achtergronden te verbinden. Zij kiezen voor een aanpak die gericht is op wederzijds begrip en solidariteit. Zij zien in vluchtelingen hoopvolle, inventieve en intelligente mensen die zich op hun eigen manier willen ontwikkelen en die onze samenleving verrijken.

Inzetten voor vluchtelingen wereldwijd

“In 2020 bestaat RPM vijf jaar. Normaal gezien zetten we ons bij RPM in voor vluchtelingen in Maastricht, maar door de coronacrisis zijn vluchtelingen over de hele wereld in nood. Vandaar dat we ons, juist op Wereldvluchtelingendag, willen inzetten voor vluchtelingen wereldwijd. Daarom hebben we de handen in elkaar geslagen met de organisatoren van de Nacht van de Vluchteling,” vertelt Nathalie Ummels, projectcoördinator van RPM. “Sommige van onze vrijwilligers en één van de studentenpastores hebben in voorgaande jaren meegelopen met de Nacht van de Vluchteling. We hebben er heel veel zin in!”

Idlib is dichtbij

Toen RPM in 2015 begon, kwamen veel vluchtelingen uit Syrië, met name uit Aleppo. In 2020 is de brandhaard verschoven naar Idlib. RPM wilde duidelijk maken hoe ver, en tegelijkertijd hoe dichtbij dit is ten opzichte van Maastricht. In solidariteit met deze vluchtelingen leggen de leden van Team RPM virtueel de weg af naar een veilig nieuw thuis. Het is 3745 kilometer van Idlib naar Maastricht en dit is ook precies hun streefbedrag. 

Iedereen kan meedoen

Team RPM roept iedereen op om mee te doen: “Word lid van het RPM Team of steun ons met een donatie! We hopen op 20 juni €3.745 bij elkaar te hebben gelopen voor vluchtelingen wereldwijd.”

Help jij Team RPM hun streefbedrag te halen om zo solidariteit aan vluchtelingen te tonen? Doneer op hun teampagina: https://www.nachtvandevluchteling.nl/team/team-rpm

Made with by Kentaa
Share