Meer dan 150 leerlingen en docenten van Heerbeeck International College aan de wandel

17-06-2020 | 10:00

School uit Best komt in actie voor vluchtelingen


In de aanloop naar zaterdag 20 juni zetten maar liefst 150 leerlingen en docenten van het Heerbeeck International College uit Best zich in voor noodhulp aan vluchtelingen wereldwijd. De creatieve gymdocenten van de school bedachten dat de leerlingen bij wijze van gymles konden gaan wandelen voor het goede doel. En zo geschiedde!

Leerlingen Femke (14) en Emma (15) zijn – ook naast de gymles - druk bezig met het maken van hun kilometers. “Ik heb een hond, dus ik zet de app ook aan als ik de hond ga uitlaten,” vertelt Femke. “Wel zo makkelijk! Onze gymles is op vrijdagochtend en dan neem ik ook gezellig de hond mee het bos in.”

“We lopen natuurlijk niet met de hele klas, want dat zijn tussen de 25 en de 30 leerlingen,” vertelt Emma. “Maar Femke en ik wonen heel dicht bij elkaar, dus we lopen wel eens samen. Bovendien werk ik in een kapsalon en daar zet ik ook zeker een hoop stappen!”

Lerares Mayke Aarts is mentor van één van de klassen die meedoet aan de NVDVgoesdigital. Naar aanleiding van een advertentie over de actie stelde zij het idee voor aan haar collega-docenten. Ze vindt dit een unieke kans om haar leerlingen in beweging te krijgen. “Door het afstandsonderwijs zitten de leerlingen veel achter de laptop. Op deze manier komen de leerlingen weer met elkaar en hun school in verbinding. Ze kunnen echt gezamenlijk een prestatie neerzetten, ondanks dat ze niet samen als één klas aan het lopen zijn.”

Op school leren de leerlingen ook over de situatie waarin vluchtelingen wereldwijd verkeren. Het creëren van maatschappelijk bewustzijn en wereldburgerschap vormen een belangrijk onderdeel van het onderwijs op Heerbeeck International College. Zo praten de leerlingen deze weken onder andere in de lessen Spaans en Global Issues over de situatie rondom Venezolaanse vluchtelingen en over de standpunten van de Europese Unie-landen ten opzichte van vluchtelingen.

Wil jij het team van Heerbeeck International College een steuntje in de rug geven? Dat kan! Sponsor hen nu via <link>

Made with by Kentaa
Share