Normal 2cd11055398d997a8fcb491d7dfa86155b43b741

“Ik heb die kilometers ook gemaakt”

18-06-2020 | 10:00

Moheb loopt mee om vluchtelingen te helpen die hetzelfde doormaken als hij vroeger

Zich inzetten voor de Nacht van de Vluchteling voelt voor Moheb als een vanzelfsprekendheid. Altijd al zet hij zich in voor goede doelen, ook lokaal. Omdat hij toch al veel loopt, leek het hem niet meer dan logisch om daar een goed doel aan te verbinden.

“Ondertussen heb ik al meer dan €500 opgehaald. Mijn omgeving reageert heel positief en helpt graag mee.” Meestal loopt Moheb alleen, heel vroeg in de ochtend of juist laat in de avond met een mooi audioboek erbij. Al 52 kilometer heeft hij erop zitten in vier dagen. “Ik hou wel van een beetje uitdaging,” lacht Moheb. “Het doelbedrag staat normaal op €250, dus het leek mij wel mooi dat te verdubbelen. Hetzelfde met het aantal kilometers, ik wil graag 80 kilometer lopen in de periode tot 20 juni.”

“Wij ervaarden het al snel als normaal”

Als kind vluchtte Moheb met zijn familie uit Afghanistan. Tien jaar was hij toen, de oudste in het gezin. Via Rusland kwam het gezin uiteindelijk in Nederland terecht om daar te studeren. Veertien jaar later kregen ze eindelijk een verblijfsvergunning. Na zijn studie rechten is hij nu eigenaar van meerdere ondernemingen. “Ik heb gewoon geluk gehad. Als kind voelde het voor ons als een groot avontuur, een soort lange vakantie. Voor onze ouders was het veel zwaarder, wij ervaarden het al snel als normaal.”

Zaterdag loopt Moheb zijn laatste kilometers: “Ik heb die kilometers ook gemaakt om in Nederland te komen, op deze manier doe ik daar wat voor terug.”

Help jij Moheb wat terug te doen en zo anderen te helpen? Steun hem hier: https://www.nachtvandevluchteling.nl/actie/nvdv-app-deelnemer-4545/doneren

Made with by Kentaa
Share