Normal feb6e1637e738a16d7b406c70fb59a7529068426

Mylene: “Ik zie wat oorlogstrauma’s met mensen doen.”

26-05-2021 | 16:07

Al meer dan 800 euro haalde team Volt Den Haag op. Het team bestaat uit zestien collega’s, waarvan Mylène Tabernal (28) teamcaptain is. Ze deinzen niet terug om 40 kilometer te lopen: “Waarom zou je je niet één nacht heel hard inzetten voor mensen die een beter leven verdienen? Het liefst zou ik het elke dag doen.”

Het team van Volt zit vol energie. “We zetten ons politiek in voor een humaner vluchtelingenbeleid, maar willen dat ook laten zien door mee te lopen met de Nacht van de Vluchteling. Om zo bij te dragen aan de levens van miljoenen vluchtelingen. Het is al vaak gezegd maar 40 kilometer is echt niks vergeleken met wat mensen op de vlucht moeten doormaken.”

Mylène is ook om heel persoonlijke redenen gemotiveerd om een nachtlang te wandelen. Haar familie werd vervolgd tijdens de Tweede Wereldoorlog. “Mijn opa zat in een concentratiekamp, mijn oma moest onderduiken. Zoveel mensen moesten op de vlucht in die tijd. Zelf heb ik de oorlog niet meegemaakt, maar via mijn familie weet ik hoe het voelt om tot een opgejaagde groep te horen. Ik zie wat oorlogstrauma’s met mensen doen, wat het doet met hun kinderen, en daarom ook met mij.”

Trauma’s geef je door. Daarom is het ook zo belangrijk dat we vluchtelingen helpen, goed opvangen en hen de kans bieden een waardig bestaan op te bouwen.

Gouden sponsortip

Team Volt ontving in no-time meer dan 40 donaties. Hoe doen ze dat? Mylène: “Via een persoonlijke aanpak betrekken we mensen bij ons team. Door onszelf te laten zien, onze motivatie te delen en te vertellen waarom we meelopen. Zo inspireren we anderen. Het vertellen van persoonlijke vluchtverhalen helpt daarbij. En om de juiste feiten en cijfers over vluchtelingen paraat te hebben. Of je nou 50 euro geeft, of 50 cent, dat maakt niet uit. Alle beetjes maken samen een enorm verschil.”

Wat is jouw wens voor mensen op de vlucht?

“Dat ze een plek vinden waar ze mogen zijn en mogen leven, zonder te worden vervolgd, verketterd of vermoord, en zich gewoon mens mogen voelen. Ik werk voor de Gemeente Gouda, waar ik soms paspoorten uitgeef. Ook aan mensen die net de Nederlandse identiteit hebben gekregen. Hun vreemdelingenpasje neem ik in, het Nederlandse paspoort geef ik uit. Het geluk dat deze mensen dan uitstralen, is echt bijzonder. Vanaf dat moment zijn ze weer veilig, en kunnen ze na alle ellende weer een leven opbouwen. Dat wens ik iedereen toe.” Steun Team Volt Den Haag Mylène loopt dit jaar samen met Team Volt Den Haag de 40 km in – je raad het al – Den Haag. Samen willen ze zoveel mogelijk geld ophalen voor mensen op de vlucht voor oorlog en conflict. Geïnspireerd door Mylènes verhaal? Geef haar en Team Volt Den Haag dan een steun in de rug. 

Ik steun team Volt!

Made with by Kentaa
Share