Lotte: “Het wordt een verjaardag om nooit te vergeten!”

13-08-2021 | 10:50

 

Voor het eerst loopt Lotte Harmsen (35) de Nacht van de Vluchteling mee dit jaar. En dat op een voor haar bijzondere dag: “Als het startschot klinkt, dan ben ik jarig!” Geen taartje met vriendinnen op een terras, maar 40 km wandelen door de nacht. Maar, ze heeft er zin in: “we gaan er een feestje van maken!”

 

Lotte was niet gelijk enthousiast toen een collega haar uitnodigde om mee te lopen met de Nacht van de Vluchteling: “Je bent gek, 40 km is echt heel ver!” Maar nadenkend over het plezier dat ze haalt uit wandelen en het mooie doel, besloot ze toch mee te doen. Samen met een aantal dappere vrienden en collega’s van GOconnectIT en Geodan is ze inmiddels onderdeel van team Let’s GO. Een divers team, waarvan sommigen al weken aan het trainen zijn en anderen het juist als een uitdaging zien om de 40 km in één keer te behalen. “Vluchtelingen moeten ook onvoorbereid lopen, aan ons om het net zo te doen.”

 

Het vluchtelingenthema raakt Lotte: “Het breekt mijn hart om te bedenken dat vluchtelingen die afstanden af moeten leggen en onderweg verschrikkelijke dingen meemaken. Het zou mooier zijn als het allemaal wat eerlijker verdeeld zou zijn op de wereld.” Ze gunt mensen op de vlucht rust en een veilig thuis, van waaruit ze kunnen bouwen aan een toekomst. Dat ze niet elke dag bezig hoeven te zijn met overleven. Juist vanuit een veilige basis kunnen ook zij weer iets moois aan de wereld geven. Ze realiseert zich dat mensen op de vlucht hun verjaardag ook niet thuis kunnen vieren, “dus waarom zou ik dan niet op mijn verjaardag 40 km wandelen voor hen?”

 

In plaats van verjaardagscadeaus vraagt Lotte dit jaar mensen om een donatie te maken. En ze is al goed op weg! Ze houdt ervan mensen uit te dagen: “Jij kan er nu voor zorgen dat ik móet!” Dat zorgt voor een stok achter de deur. Gelukkig heeft ze gulle gevers in haar omgeving die graag bijdragen aan haar vervroegde verjaardagscadeau.

 

Naast haar enthousiasme vindt Lotte het ook wel spannend om mee te doen. Ze denkt dat de felicitaties aan het begin van de Nacht en onderweg haar zeker energie zullen geven. Maar een hele nacht doorwandelen; dat is een uitdaging voor iemand die geen nachtdier is. Zaterdagmiddag doet ze een dutje (of siësta, zoals ze het zelf noemt), om zo uitgerust mogelijk aan de wandeltocht te beginnen. Verder: “blijven bewegen! Als je doorstapt, dan kom je er wel.”

 

Zondag verwacht ze niet de energie te hebben uitgebreid haar verjaardag te vieren. “De Nacht wordt een feestje, waar ik zondag de kater van zal voelen.” Maar het feit dat ze het dan heeft gehaald, zal haar een goed gevoel geven. Juist door het lopen van de Nacht zal het een bijzondere verjaardag worden. Eén om nooit te vergeten!

 

Geef jij Lotte ook een vervroegd verjaardagscadeau?

Ik steun Lotte!

Made with by Kentaa
Share