Normal 0fc9d203954cf382acaf827c16392c8a70a740b1

Paji: “Ik voelde me comfortabel om mijn vluchtverhaal te delen met andere lopers”

28-09-2021 | 14:13

Paji, ook bekend als Faustine, vluchtte in 2019 uit de Filippijnen naar Nederland. Zijn activisme tegen LHBTI- en HIV-discriminatie bracht hem in levensgevaar. “Destijds kon ik gelukkig asiel aanvragen met behulp van vluchtelingenorganisaties. Na een omweg in het Midden-Oosten en Noord-Afrika, vond ik toevlucht in Nederland”, vertelt Paji. “Daarom is meelopen met Nacht van de Vluchteling zo belangrijk voor mij. Donaties voor hulp maken écht het verschil in het leven van mensen op de vlucht. Daar draag ik graag aan bij!”

Daarvoor lopen we die 40km!

Paji liep 11-12 september met team ‘Yes Fam South Holland’ voor het eerst mee met de Nacht van de Vluchteling in Den Haag. Dat deed hij voornamelijk om aandacht te vragen voor mensen op de vlucht die zich in een extra moeilijke positie bevinden. Bijvoorbeeld omwille van hun seksuele geaardheid, gender of sekse, maar ook voor diegenen die kampen met HIV, hun mentale gezondheid of drugsverslavingen. “Daar wordt echt niet genoeg bij stilgestaan. Mensen op de vlucht worstelen hier ook mee, zijn daardoor extra kwetsbaar en lopen nog meer risico op uitbuiting; onderweg, maar ook in vluchtelingenkampen.”

Ondanks dat Paji voor de start van de Nacht van de Vluchteling dacht dat hij de eindstreep niet zou halen, liep hij de 40 kilometer vol energie. Even betrokken lopers kruisten zijn pad: “We ontmoetten twee mannen die meteen onze wandelpartners werden. We praatten over van alles en nog wat. Het was bijzonder hoe comfortabel ik me voelde om mijn vluchtverhaal met hen te delen. Ik kon hen vertrouwen, omdat ik wist dat zij meeliepen uit steun voor mensen zoals ik.”


Geef Paji nog een steuntje in de rug!

Volgend jaar loopt Paji weer mee met de Nacht van de Vluchteling: “Veel mensen willen en zijn bereid om anderen te helpen, maar hebben geen idee hoe ze dat moeten doen. Dit evenement is een geweldige manier!”

Geïnspireerd door Paji’s verhaal? Geef hem en zijn deelname aan de #NVDV21 nog een laatste steuntje in de rug. Doneren kan tot 1 november 2021!

 

Ja, ik steun Paji

Made with by Kentaa
Delen