Minister Liesje Schreinemacher geeft startschot Nacht van de Vluchteling

15-06-2022 | 16:07

Komend weekend start de 13e editie van de Nacht van de Vluchteling in zes steden in Nederland. Met de sponsorloop wordt aandacht gevraagd voor het lot van vluchtelingen in conflictgebieden en halen we geld op voor noodhulp. Samen met directeur Tineke Ceelen verzorgt Minister Schreinemachter in Den Haag de landelijke aftrap.

Aan de wandeltocht van 40km, die vanuit Rotterdam, Den Haag, Amsterdam, Tilburg, Nijmegen en Utrecht vertrekt, lopen 4.000 mensen mee. In Utrecht, Amsterdam, Rotterdam en Nijmegen is eerder die avond om 19:00 uur ook een korte loop van 20 km. Dit jaar wordt er gelopen voor noodhulp aan vluchtelingen in Syrië, Afghanistan, Mali, Bosnië en Herzegovina, Polen en Somalië. Dankzij de lopers kunnen we mensen helpen met o.a. medische zorg, sanitaire voorzieningen, drinkwater en voedsel. Nu al staat een bedrag van ruim 930.000 euro op de sponsorteller.

Startschot door minister Liesje Schreinemachter en Tineke Ceelen Na een warming-up zal minister Liesje Schreinemacher (Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) even voor middernacht de lopers in Den Haag toespreken en een hart onder de riem steken. Samen met directeur Tineke Ceelen geeft de minister klokslag 12 uur het startschot voor de 40-kilometer loop.

Made with by Kentaa
Share