Nog één nachtje slapen!

17-06-2022 | 19:03


Morgen is het éindelijk zover: dan lopen we samen de Nacht van de Vluchteling! Voel jij je klaar om die pittige 20 of 40 kilometer tocht te tackelen? Vertrouw je op al die getrainde kilometers, of ga je het puur op wilskracht doen? Hoe dan ook: wij hebben er alle vertrouwen in. Jullie zijn nú al helden! 
 

Door alle gulle donaties van jullie vrienden, familieleden, collega's en buurmannen- en vrouwen, hebben wij inmiddels samen meer dan een miljoen euro opgehaald. Fantastisch! Ook tijdens de Nacht zal de teller door blijven tikken. Samen gaan we voor een zo hoog mogelijk bedrag, om zoveel mogelijk mensen op de vlucht te kunnen helpen.  


De noodzaak van de Nacht
 

En die noodhulp blijft helaas keihard nodig. Gisteren maakte de UNHCR de nieuwste cijfers bekend: wereldwijd zijn er op dit moment 100 miljoen mensen op de vlucht voor oorlog en geweld. Een triest record. Wij zijn dankbaar dat we ons, samen met jou, voor hen in kunnen zetten tijdens de Nacht.  


Laatste zaken
 

Voordat je straks een vliegende start maakt, nog even een aantal dingen om aan je checklist toe te voegen (of af te vinken 😉):  

  • Vergeet niet om iets te eten en drinken mee te nemen voor onderweg. Op alle rustpunten is drinken en soms iets te eten beschikbaar, maar het is altijd fijn om iets bij je te hebben. 
  • Neem een lichtje (zaklamp of fietslichtje) mee en draag deze zichtbaar, zodat anderen jou onderweg goed kunnen zien.  
  • Vergeet ook niet je koptelefoon/oordopjes en Powerbank mee te nemen, om niets van de Nachtradio en belevingen onderweg te hoeven missen. 
  • Het wordt warm morgen. Ondanks dat het overgrote gedeelte van onze routes in de avond en nacht plaatsvinden, hebben we toch voorzorgsmaatregelen genomen. Zo zal op de rustlocaties extra snacks met suiker en zout aanwezig zijn. Ook is op alle rustlocaties stromend water. Neem dus een bidon mee! En drink regelmatig water onderweg. 
  • We raden je aan om de weersverwachting nog eens te checken voordat je van huis gaat. Mocht er regen voorspeld zijn, neem dan bijvoorbeeld een poncho, pet en/of extra shirt mee. 


Voor deze en alle andere praktische zaken, verwijzen we je nog een keertje door naar de praktische informatie op onze website. Hier vind je inmiddels per stad ook de uitgeschreven route (let op: de uitgeschreven routes van Amsterdam en Utrecht zijn op 15 juni gewijzigd). 

Praktische informatie

Made with by Kentaa
Delen