Hoe ver ga jij

uit angst voor oorlog en geweld?

Tussenstand

  Nog 51 nachten

  NIEUWS

  "We gaan er allemaal voor en helpen elkaar waar het kan."

  editie 2017

  03 April 2017

  Zwaar gaat het worden, dat weet ze inmiddels, vermoeiend ook. Maar het gaat ook heel gezellig worden. De 16-jarige Samira Kaya (het meisje in het rode shirt vooraan op de foto) van het Amsterdamse Hyperion Lyceum loopt Nacht van de Vluchteling voor de tweede keer mee. Het team bestaat uit leerlingen, docenten en ouders. “We gaan er allemaal voor en helpen elkaar waar het kan. Zo droeg leraar Tristan een leerling vorig jaar een tijd op zijn nek toen deze echt niet meer kon." 

  Bizarre loop
  Samira: "Ik vind Stichting Vluchteling een heel goed doel en wil met mijn loop veel geld ophalen voor hulp aan vluchtelingen wereldwijd. Veel mensen in mijn omgeving vinden het ook een goed doel en als ik dan vertel dat ik meeloop met zo'n bizarre loop middenin de nacht, doneren ze vaak net wat meer of zorgt het net voor dat zetje dat ze wellicht nodig hebben om daad bij het woord te voegen."

  Titanenstrijd voor de Nacht van de Vluchteling
  Sponsorgeld inzamelen doen de Hyperianen via Facebook, vrienden en familie. En via allerlei bijzondere acties. Samira: "Ik heb vorig jaar op de Dam opgetreden als straatmuzikant om geld op te halen en we liepen rond op de muziekavond voor donaties. Dit jaar hebben we ook een oliebollenactie gedaan. Het wordt een heuse wedstrijd tussen de klassen in de zogeheten Titanenstrijd op het Hyperion wie het meeste geld ophaalt voor de Nacht van de Vluchteling."

  ‘Voor wie wil is niets te moeilijk’…
  … dat is het motto van het Amsterdamse Hyperion Lyceum. Team Hyperion Lyceum loopt de Nacht van de Vluchteling voor het vierde achtereenvolgende jaar mee met elk jaar een nieuwe groep leerlingen, ouders en docenten.

  Dit jaar hebben zich 42 lopers ingeschreven en de sponsorteller gaat in rap tempo omhoog. Het team staat al enkele weken in de top 3 van de bestwervende teams. En Samira? Die doet het als teamlid als een van de allerbesten!

  • Deel op