Hoe ver ga jij

uit angst voor oorlog en geweld?

Tussenstand

  Nog 51 nachten

  NIEUWS

  De rustpunten zijn bekend

  editie 2017

  05 April 2017

  De Nacht van de Vluchteling komt steeds dichterbij. Hoog tijd dus om de rustpunten aan jullie bekend te maken! Voor elke editie hebben we vier rustpunten op de route, bemenst met onze enthousiaste vrijwilligers die jullie door de nacht heen slepen. 

  Route Nijmegen – Arnhem
  Rustpunten hebben we in Valburg, Elst, Arnhem-Zuid en Arnhem

  De route start bij de Kube, op het Honigcomplex. Met zicht op de Waal en De Oversteek, de plek waarin onze bevrijders in 1944 de Waal overstaken tijdens operatie Market Garden. We lopen door naar Watergoed, het verrassende eerste rustpunt. Via het prachtige buitengebied en rustpunt Landerij Lingezegen ga je naar Arnhem-Zuid. Vervolgens loop je via de John Frostbrug. Op deze brug werd de slag om Arnhem uitgevochten. Een lichte klim brengt je op onze vierde en laatste stop middenin het Nederlands Openluchtmuseum, dat speciaal haar deuren heeft opengesteld. De finish is bitterzoet bij het schitterende Villa Sonsbeek waar die welverdiende medaille op je ligt te wachten. 

  Meer details over de rustpunten vind je hier.

  Route Rotterdam-Den Haag
  Rustpunten hebben we in Rotterdam, Delft en Voorburg

  De  route start bij de Maassilo. Al heel snel steken we via de Erasmusbrug de Maas over en wandelen we via de Kralingse Plas naar het eerste rustpunt: Hockeyclub Rotterdam. Tussen Rotterdam en Delft duik je het weidse groen van Lansingerland in. Tegen het ochtendgloren doemt rustpunt Prinsenkwartier en historisch Delft op.  De route gaat vervolgens via Voorburg naar de laatste stop: VV Wilhelmus. Via Haagse Bos, Malieveld en Binnenhof eindigen we op de Grote Markt in Den Haag waar volop ruimte is om met elkaar na te praten.

   Meer details over de rustpunten vind je hier

  Route Amsterdam-Amsterdam
  Rustpunten hebben we in Amsterdam, Broek in Waterland en Durgerdam

  De  route start bij de Gashouder. Na een paar kilometer gaan we per GVB-pontje het IJ over en gaan via oude dijkjes in noordelijke richting. Via kleine, pittoreske dorpjes, langs sloten en slingerweggetjes en fraaie polderlandschappen kom je tegen zonsopkomst op de Durgdammerdijk. Met mooie vergezichten over het Buiten-IJ loop je dwars over de Oranjesluizen naar Amsterdam-Oost en het bijzondere rustpunt Pension Homeland. Een heldenontvangst kun je verwachten op de Westergasfabriek.

  Meer details over de rustpunten vind je hier

  Bij elk van de rustpunten kunnen deelnemers genieten van gratis koffie en thee, en gebruik maken van de toiletten. Elke locatie verkoopt bovendien eenvoudige broodjes en/of repen. 

  Zonder medewerking en enthousiaste inzet van alle rustpunten zou de Nacht van de Vluchteling niet mogelijk zijn. En kun je onderweg bij elk rustpunt even zitten om op kracht te komen.

  Foto links: Openluchtmuseum, Arnhem
  Foto midden: Prinsenkwartier, Delft
  Foto rechts: Pension Homeland, Amsterdam
  • Deel op