Hoe ver ga jij

uit angst voor oorlog en geweld?

Tussenstand

  Nog 53 nachten

  NIEUWS

  Honderden vrijwilligers zorgen voor een soepele nacht!

  editie 2017

  25 April 2017

  Ruim 200 vrijwilligers zetten zich in de nacht van 17 op 18 juni in om de vele duizenden deelnemers van de Nacht van de Vluchteling een veilige en soepel lopende nacht te bezorgen. Veertig kilometer lopen is ook niet niks, zonder de inzet van al die betrokken vrijwilligers zouden het ook niet voor elkaar krijgen. Tijd om een vrijwilliger in het zonnetje te zetten, en daarmee gelijk ook 235 andere kanjers. 


  Een berg werk te verzetten

  De Amsterdamse Ruth de Vries (53) is één van die vrijwilligers. Vorig jaar was ze voor het eerst als vrijwilliger betrokken bij het evenement. Er was een berg werk te verzetten. “Ik heb startbewijzen staan uitgeven aan de lopers en als bezemwagen gefunctioneerd om gestrande wandelaars op te vangen. Nou had ik wel een dubbele pet op, want tegelijkertijd was ik die avond ook tourmanager van JP den Tex, een van de artiesten van het themalied van de Nacht van de Vluchteling, de klassieker Iedereen is Van de Wereld van The Lau. 

  Ruth: “Wat mij onmiddellijk opviel was de enorme saamhorigheid. Je met elkaar inzetten voor een prachtig doel verbroedert enorm en zorgde ervoor dat we er met elkaar een onvergetelijk evenement van hebben gemaakt." En, zo vervolgt Ruth:"Ik ben ontzettend geraakt door de ellende waar zoveel vluchtelingen mee geconfronteerd worden, door oorlog of conflict in het gebied waar ze vandaan komen. Ik vind het heel erg belangrijk dat wij hier in het westen, waar wij het zo ontzettend goed hebben, medemenselijkheid tonen met mensen die het zo hard nodig hebben.”


  Foto: Ruth de Vries deelt startkaarten uit bij de avondloop in Den Haag in 2016

  Ondersteun vrijwilligers!
  Wist je dat je de vrijwilligers, net als onze lopers, ook kunt ondersteunen? Daarmee zorgt Stichting Vluchteling voor levensreddende noodhulp voor vluchtelingen en ontheemden in nood. Zoals eten & drinken, tentzeil of medicijnen. Help ons helpen en geef!  • Deel op