Hoe ver ga jij

uit angst voor oorlog en geweld?

Tussenstand

  NIEUWS

  Rowan (14): ‘Heel spannend om de hele nacht door te lopen zonder in slaap te vallen’

  editie 2017

  30 April 2017

  Met veertien jaar is Rowan uit Oss een van de allerjongste deelnemers aan de Nacht van de Vluchteling. Samen met zijn moeder Dorette loopt hij de veertig kilometer. Het zal de eerste keer zijn dat Rowan een nachtje gaat doorhalen. Een spannend avontuur voor hem, en een avontuur dat hij uiterst serieus neemt.

  Moeder Dorette zag een advertentie van de Nacht van de Vluchteling. Toen ze Rowan hierover vertelde was hij meteen enthousiast om dit met haar te gaan doen. Dorette: “We lopen al twee jaar samen de Nijmeegse Vierdaagse en we hebben al eerder overwogen ons hierbij te laten sponsoren voor een goed doel. Maar de Nacht van de Vluchteling  is een heel mooi doel en een echte uitdaging voor ons om een tocht 's nachts te lopen.”

  ‘Voor mij een avontuur, voor sommigen een ramp’
  Rowan zit natuurlijk nog op school en is daarnaast fervent gamer, DJ bij sCOOLradio en hij speelt drie tot vier keer in de week waterpolo. Nu loopt hij naast de 4daagse nu ook deze nachtwandeling. Rowan blijkt een ware doorzetter.

  “Lopen vind ik leuk en gezellig en ik doe dat graag samen met mijn moeder. Voor m’n plezier. Maar kinderen uit oorlogsgebieden moeten vluchten voor geweld en ver lopen voor een veilig thuis en om te eten.”, vertelt Rowan. “Ik word na de Vierdaagse juichend binnengehaald, maar deze kinderen eindigen als vluchteling in een kamp. Deze loop is voor mij een avontuur maar voor die kinderen is hun tocht een ramp. Dus ik hoop veel geld op te halen om ze zo iets te geven om naar uit te kijken.”

  "Ik ben er dus wel klaar voor, maar spannend is het wel. Ik heb al vaker lange afstanden gelopen. Maar ik vind het heel spannend om de hele nacht door te lopen zonder in slaap te vallen.”

  Geef Rowan een duwtje in de rug en sponsor zijn stoere avontuur. Rowan en zijn moeder lopen als Team De Redwalkers van Nijmegen naar Arnhem.
  • Deel op