Hoe ver ga jij

uit angst voor oorlog en geweld?

Tussenstand

  NIEUWS

  Routes Nacht van de Vluchteling zijn bekend!

  editie 2017

  01 Mei 2017

  We hebben er heel wat tijd ingestoken, maar we zijn eruit. De routes voor de Nacht van de Vluchteling 2017 zijn bekend en te bekijken in Google Maps. En ze zijn prachtig! We gaan jullie laten genieten van een gevarieerde en zo groen mogelijke route.

  Onderweg zullen er op de routes uiteraard rustpunten aanwezig zijn met verzorging, snacks, drank en een moment om de benen te strekken en bij te komen. De rustpunten vind je door naar beneden te scrollen op deze pagina.

  Route 40 KM Amsterdam naar Amsterdam
  Starten vanaf de mooiste plek in de hoofdstad, de Westergasfabriek, dwars door de kleinste dorpjes van de regio Amsterdam en genieten van de natuur. De route gaat snel naar Amsterdam-Noord en doorkruist de prachtige natuur van Broek in Waterland. Met uitgestrekte weilanden, wuivende rietkragen en veel water. Uiteindelijk loop je via de Oranjesluizen weer terug naar Amsterdam.

  Route 40 KM Nijmegen naar Arnhem
  De route begint in de Kube, op het Honigcomplex in Nijmegen en gaat via de Oversteek de Waal over, via Valburg en Elst naar Arnhem-Zuid. Vervolgens via de John Frostbrug de Nederrijn over om vervolgens dwars door het Openluchtmuseum te lopen.  De finishplek liegt er niet om: de monumentale, witte Stadsvilla Sonsbeek. Mooier finishen kan niet in Arnhem!

  Route 40 KM Rotterdam naar Den Haag
  De start vanaf de Maassilo aan de Maashaven en gaat al snel via de Erasmusbrug, in noordelijke richting en voert rondom de Kralingse Plas. Geniet hier van een uniek uitzicht op de skyline van Rotterdam. Via het wijdse groene van Lansingerland gaat het naar het historische centrum van Delft door naar Voorburg, het Haagse bos, het Malieveld en het Binnenhof. Je finisht op De Grote Markt.

  Route 10 KM / 20 KM Amsterdam
  Starten doe je vanaf de Westergasfabriek en al snel ga je met het GVB-pontje het IJ over naar Amsterdam-Noord. Bij de Buiksloterweg neemt de 10-KM afscheid van de 20-KM. Met een pont vanaf het IJplein steekt de 10-KM het IJ weer over op weg de finish. De 20-KM gaat verder via Schellingwoude en trekt via de Oranjesluizen Amsterdam binnen. Moe maar voldaan finish je bij de Gashouder. 


  De routes zijn met bordjes uitgezet. Je ontvangt  op de startlocatie een programmaboekje waarin de route volledig staat uitgeschreven. Speciale dank voor onze route uitstippelaars Bart Wandel, de Rotterdamse Wandelsport Vereniging en Wandelsportcentrum De Verbinding. 

  • Deel op