Hoe ver ga jij

uit angst voor oorlog en geweld?

Tussenstand

  Nog 26 nachten

  NIEUWS

  Johnny de Mol geeft startschot in Amsterdam

  editie 2017

  03 Mei 2017

  Vandaag is bekend geworden dat Johnny de Mol het startschot zal geven voor de Nacht van de Vluchteling in Amsterdam. Johnny de Mol doet dit op zaterdag 17 juni om stipt middernacht bij de Westergasfabriek, waar vele honderden deelnemers in de startblokken staan om te vertrekken voor hun 40 kilometer loop.

  Geschrokken door de vluchtelingencrisis is Johnny de Mol met zijn stichting Movement on the Ground actief in Griekenland. Johnny de Mol: “Ik ben er supertrots op dat ik het startschot mag geven in Amsterdam. Mijn eigen wieg stond op een fijn plekje en in mijn opvoeding heb ik nadrukkelijk meegekregen dat geven aan een ander veel meer geluk brengt dan allerlei materialistische dingen.”

  Startschot in Rotterdam, Nijmegen en Amsterdam 20/10km
  Burgemeester Ahmed Aboutaleb is aanwezig bij het feestelijke startmoment in de Maassilo in Rotterdam en geeft er traditiegetrouw het startschot. Aboutaleb: "Oprechte aandacht en een helpende hand kunnen een enorm verschil maken in een mensenleven. Daarom draag ik de Nacht van de Vluchteling een warm hart toe." Andrew Makkinga geeft het startschot op de startlocatie in De Kube in Nijmegen geeft.

  Art Rooijakkers geeft om 18:30 uur het startschot op de Westergasfabriek voor de 10 en 20 kilometer.

  Het loopt storm met de inschrijvingen voor de Nacht van de Vluchteling. Ruim 6 weken voor het evenement is het maximum aantal deelnemers voor de route Rotterdam naar Den Haag al bereikt. De route van Nijmegen naar Arnhem en de nieuwste route in Amsterdam staan nog wel open voor inschrijvingen
  • Deel op