Hoe ver ga jij

uit angst voor oorlog en geweld?

Tussenstand

  Nog 53 nachten

  NIEUWS

  Ontmoet ons op de Bevrijdingsfestivals

  editie 2017

  04 Mei 2017

  Vrijdag 5 mei is het Bevrijdingsdag en vieren we de vrijheid! We vieren dat we al meer dan 70 jaar leven in vrede en vrijheid. Op bevrijdingsfestivals door heel Nederland vieren we feest! De Nacht van de Vluchteling is aanwezig op vier bevrijdingsfestivals.

  Beleef een vluchtelingenkamp in 360º
  Waar loop jij eigenlijk voor tijdens de Nacht van de Vluchteling? Wereldwijd zijn maar liefst 65 miljoen mannen, vrouwen en kinderen op de vlucht voor oorlog, geweld en onderdrukking. Op drie Bevrijdingsfestivals nemen we je met virtual reality brillen mee door een vluchtelingenkamp in Noord-Irak. Je kijkt rond en ziet de abominabele omstandigheden. Je hoort de schrijnende verhalen van mensen die er soms al jaren wonen. En je voelt hun uitzichtloosheid. Kom langs op een van de Bevrijdingsfestivals en ervaar het zelf!

  Je vindt ons op het Plantsoen van de Vrijheid in Wageningen, op het Plein van de Vrijheid in Den Haag, op het Vrije Westenpark in Amsterdam en op het Flow Freedom Festival in Arnhem. Op het laatste festival staan we overigens niet met VR brillen.

  De VR-serie 'The Pursuit of Happiness' is, in samenwerking met Stichting Vluchteling, gemaakt door het bedrijf VR Gorilla.
  • Deel op