Hoe ver ga jij

uit angst voor oorlog en geweld?

Tussenstand

  NIEUWS

  Wie geeft precies waar het startschot?

  editie 2017

  18 Mei 2017

  We zijn natuurlijk enorm vereerd dat Johnny de Mol, Ahmed Aboutaleb, Hadewych Minis, Andrew Makkinga en Art Rooijakkers bereid zijn om het startschot te geven en aanwezig te zijn bij het feestelijke programma. Op die manier steken ze de vele duizenden deelnemers van de Nacht van de Vluchteling een hart onder de riem.

  Maar wie geeft precies waar het startschot?
   

  40 KM Amsterdam - Johnny de Mol
  Geraakt door de vluchtelingencrisis is tv-presentator Johnny de Mol met zijn stichting Movement on the Ground onder andere actief in Griekenland. De Mol is er trots op dat hij bij de Westergasfabriek het startschot mag geven. “De Nacht van de Vluchteling is een geweldig initiatief en laat opnieuw zien dat iedereen in actie kan komen. We zijn er met elkaar verantwoordelijk voor de wereld een mooiere en betere plek te maken.”

  40 KM Rotterdam - burgemeester Aboutaleb en Hadewych Minis
  Hadewych Minis, zangeres en actrice, is voor het tweede achtereenvolgende jaar betrokken bij de Nacht van de Vluchteling. Zij geeft samen met burgemeester Ahmed Aboutaleb in de Maassilo. “Ik wil met mijn deelname bewustzijn creëren én een steentje bijdragen. Ik vind het heel mooi dat er zo veel mensen zijn die er hetzelfde over denken. Het wordt een nacht om nooit te vergeten.”

  40 KM Nijmegen - Andrew Makkinga 
  In april bezocht radiomaker Andrew Makkinga (Nieuws & Co, Radio 1) in zijn geboorteland Oeganda vluchtelingenkamp Bidibidi. Met maar liefst 275.000 inwoners is dat het grootste vluchtelingenkamp ter wereld. “De omstandigheden in het kamp zijn zeer schrijnend. Ik voel me nauw betrokken bij het belangrijke werk van Stichting Vluchteling en ben daarom sinds 2010 betrokken bij de Nacht van de Vluchteling.”

  10/20KM Amsterdam - Art Rooijakkers
  Tv-presentator Art Rooijakkers (van onder meer Wie Is De Mol?) doet volgende maand voor de derde keer mee aan de Nacht van de Vluchteling. Hij vindt het hartverscheurend dat er 65 miljoen mensen op de vlucht zijn, die alles hebben moeten achterlaten. “Wist je dat er mensen zijn die al twintig jaar in een vluchtelingenkamp zitten? Twintig! Voor het lot van al die mensen lopen we.” Naast het startschot loopt hij ook de 20km route in Amsterdam. 

  Header foto: Burgemeester Bruls en Art Rooijakkers geven het startschot tijdens de Nacht van de Vluchteling 2016

  • Deel op