Hoe ver ga jij

uit angst voor oorlog en geweld?

Tussenstand

  Nog 26 nachten

  NIEUWS

  Inschrijving gesloten met record aan deelnemers

  editie 2017

  06 Juni 2017

  Een overweldigend aantal deelnemers heeft zich ingeschreven voor de achtste editie van de Nacht van de Vluchteling. Reeds twee weken voor het evenement is het maximum aantal deelnemers al bereikt, en is de inschrijving gesloten. In totaal loopt dit jaar een recordaantal van 5.000 deelnemers de Nacht van de Vluchteling.

  Op zaterdag 17 juni staan om stipt middernacht 1.500 lopers aan de start van de sponsorloop in Amsterdam en ook nog eens 1.500 lopers in Nijmegen en 1.500 in Rotterdam. In het holst van de nacht lopen de deelnemers via vier rustpunten naar de finish, veertig kilometer verder in respectievelijk Den Haag, Amsterdam en Arnhem. Tineke Ceelen, directeur Stichting Vluchteling: “Met de Nacht van de Vluchteling tonen duizenden lopers, hun vele tienduizenden sponsoren en nog eens de talloze sympathisanten aan dat het lot van miljoenen vluchtelingen wereldwijd ons niet onberoerd laat.”

  10 en 20 kilometer avondloop spiksplinternieuwe editie
  Naast de drie edities van 40 kilometer wordt er dit jaar ook een avondloop van 10 en 20 km georganiseerd. Hiervoor vertrekken op 17 juni om 18:45 uur 1.000 deelnemers. De avondloop begint en eindigt net als de 40 km in Amsterdam op de Westergasfabriek.

  Naast o.a. demissionair minister Lilianne Ploumen en burgemeester Ahmed Aboutaleb zijn ook BN’ers als Art Rooijakkers en Waldemar Torenstra aanwezig bij het evenement. Van 17 juni 17.00u tot de volgende ochtend 18 juni 10.00u wordt het evenement via live-reportages in beeld gebracht en is te volgen op Facebook, Twitter en via deze website. 
  • Deel op