Hoe ver ga jij

uit angst voor oorlog en geweld?

Tussenstand

  Nog 26 nachten

  NIEUWS

  Het is 17 juni. Vandaag gaan we van start!

  editie 2017

  17 Juni 2017

  Maandenlang hebben duizenden deelnemers zich warmgelopen, en eindelijk is het zo ver. Vandaag start de 8e editie van de Nacht van de Vluchteling! Vanuit drie steden vertrekken vanavond en vannacht zo'n 5.000 deelnemers voor hun sponsorloop van 10, 20 of 40 kilometer. Met elkaar hebben we nu al een recordbedrag opgehaald voor noodhulp aan vluchtelingen in crisisgebieden. 

  Het startschot valt voor het eerst op drie locaties tegelijk. Naast de inmiddels traditionele routes van Rotterdam naar Den Haag en van Nijmegen naar Arnhem, gaat voor het eerst ook een grote groep lopers onderweg vanuit Amsterdam. 

  Bij de Westergasfabriek geven vanavond demissionair minister Lilianne Ploumen en programmamaker Johnny de Mol om middernacht het startschot. In Rotterdam doet burgemeester Ahmed Aboutaleb dat samen met actrice/zangeres Hadewych Minis, In Nijmegen geven Jan Douwe Kroeske en directeur van Stichting Vluchteling Tineke Ceelen het startschot.

  Kijk mee via de livestream
  Tip de thuisblijvers. Speciale mobiele #NvdV17-teams brengen de hele avond en nacht live in beeld. Via Facebook, Twitter, Instagram en de website leef je mee met de lopers, geniet je van bijzondere optredens en activiteiten, en volg je bijzondere lopers. De live-registratie begint zaterdag 17 juni 17.00 uur en stopt de volgende ochtend 10.00 uur.

  Ondertussen loopt de teller met tussenstand razendsnel op, richting de 1,5 miljoen euro voor noodhulp aan vluchtelingen wereldwijd. Help mee!

  Wij wensen alle deelnemers ontzettend veel succes, doorzettingsvermogen en bovenal plezier tijdens de loop!

  • Deel op