Hoe ver ga jij

uit angst voor oorlog en geweld?

Opbrengst NVDV18

  NIEUWS

  Resultaat #NvdV17: hulp aan ruim 75.000 vluchtelingen

  06 November 2017

  De Nacht van de Vluchteling van 17/18 juni 2017 was een groot succes. Maar liefst 5.000 mensen kwamen in beweging en liepen met elkaar een bedrag van 1,6 miljoen euro bijeen. Uit die opbrengst biedt Stichting Vluchteling cruciale hulp aan 76.948 vluchtelingen en ontheemden in vijf landen in Afrika, Azië en het Midden-Oosten. 

  Met dit resultaat heeft elke individuele loper gemiddeld maar liefst 15 vluchtelingen geholpen!  Het geld komt terecht bij hulpprojecten van Stichting Vluchteling in Myanmar, DR Congo, Syrië, Irak en Kameroen. Zo delen we bijvoorbeeld voedselpakketten uit aan mensen die net zijn gevlucht uit Raqqa in Syrië. En geven we noodhulppakketten en medicijnen aan de Rohingya-minderheid in Myanmar. 

  Wat gaan we doen met jullie giften?

  Myanmar: hulp aan 27.046 mensen.
  Gezondheidszorg en medische hulp aan patiënten via mobiele medische teams in negen gezondheidsklinieken in de deelstaat Rakhine. Daarnaast delen we ook noodhulpgoederen, medicijnen en hygiënepakketten uit aan Rohingya.

  Democratische Republiek Congo: hulp aan 3.335 mensen.
  Via mobiele medische teams bieden we psychosociale zorg aan ontheemden. Elk team bestaat uit een arts, psycholoog, verpleegkundige, een psychosociale assistent en een chauffeur. Daarnaast worden in klinieken in Bulenga en Mulamba ook operaties uitgevoerd.

  Syrië: hulp aan 30.642 mensen.
  In Syrië delen we vers brood en voedselpakketten uit met verpakte kant-en-klare maaltijden uit aan mensen die net zijn gevlucht uit Raqqa. Het gaat om in totaal 4.500 voedselpakketten.

  Irak: hulp aan 3.395 mensen.
  Buiten de vluchtelingenkampen helpen we recent gevluchte gezinnen met cashhulp. Via twee mobiele medische teams bieden we psychosociale zorg aan slachtoffers van seksueel geweld. Via andere teams bieden we juridische ondersteuning aan ontheemden uit Mosul.

  Kameroen: hulp aan 12.500 mensen.
  We bouwen en herstellen waterputten, toiletten en pompen en bouwen daarnaast nog eens ruim 200 sanitaire voorzieningen en wateraansluitingen. Ook delen we noodhulppakketten uit (met sanitaire producten als zeep). 

  'Met jouw deelname heb je maar liefst 15 vluchtelingen geholpen'

  Sinds 2010 organiseert Stichting Vluchteling de Nacht van de Vluchteling en is in die jaren uitgegroeid tot een evenement van betekenis. Sinds het eerste jaar hebben onze deelnemers in totaal bijna 4,4 miljoen euro opgehaald. 

  Nieuwsgierig naar de beelden en de hulpverlening per land? Bezoek onze overzichtelijk bestedingspagina. Wil je op 16/17 juni 2018 meelopen met de Nacht van de Vluchteling? Schrijf je dan vandaag nog in.
  • Deel op