Hoe ver ga jij

uit angst voor oorlog en geweld?

Opbrengst NVDV18

  NIEUWS

  Nacht van de Vluchteling breidt uit met nieuwe editie

  29 November 2017

  De Nacht van de Vluchteling breidt uit met een spiksplinternieuwe route in Utrecht! De Nacht van de Vluchteling vindt in 2018 plaats in het weekend van zaterdag 16 op zondag 17 juni. Om stipt middernacht klinkt het startschot voor de 40 kilometerloop nu in zowel Amsterdam, Rotterdam, Nijmegen en Utrecht. Bovendien staat er in Amsterdam ook nog een avondloop van 10 en 20 kilometer op het programma. 

  Art Rooijakkers, ambassadeur van de Nacht van de Vluchteling: “Wereldwijd neemt het aantal vluchtelingen toe. Om hen te helpen is meer hulp nodig dan ooit. Daarom organiseren we een extra editie van de Nacht van de Vluchteling.” 

  De lopers van de Nacht van de Vluchteling zamelen met hun deelname een zo hoog mogelijk bedrag in voor noodhulp aan vluchtelingen wereldwijd. Vorig jaar hebben we in recordtijd het maximaal aantal deelnemers bereikt en waren veel mensen te laat met inschrijven. Wegens die grote belangstelling hebben we besloten om het aantal edities uit te breiden. Op die manier kunnen we meer startbewijzen voor onze lopers aanbieden. Naast het ophalen van geld, vragen de lopers met hun deelname op een positieve manier aandacht aan vluchtelingen en ontheemden, waar ook ter wereld.

  Art Rooijakkers en Waldemar Torenstra hebben hun deelname aan de Nacht van de Vluchteling toegezegd. Vorig jaar werd met de Nacht van de Vluchteling 1,6 miljoen euro opgehaald door 5.000 deelnemers. Sinds 2010 organiseert Stichting Vluchteling de Nacht van de Vluchteling en is in die jaren uitgegroeid tot een waanzinnig evenement. Sinds het eerste jaar hebben onze deelnemers in totaal bijna 4,4 miljoen euro opgehaald. 

  Schrijf je vandaag nog in
  De inschrijving is geopend! Heb jij je nog niet ingeschreven, doe het dan snel. Het belooft een onvergetelijke en pittige nacht te worden. Klik op onderstaande button en loop mee!  • Deel op