Hoe ver ga jij

uit angst voor oorlog en geweld?

Opbrengst NVDV18

  NIEUWS

  ‘Twee biertjes in de kroeg minder om mij te sponsoren’

  12 December 2017

  De 21-jarige logopedie studente Bibianne van Teylingen loopt samen met haar studievriendinnen Esther, Riesa en Judith voor de eerste keer mee met de Nacht van de Vluchteling. Het Team Meet the Other loopt de spiksplinternieuwe editie in Utrecht.

  In de zomer van 2016 heeft Bibianne al veel kunnen betekenen voor vluchtelingen. Ze organiseerde als vrijwilliger met een groep vriendinnen een bijzonder festival waarbij 75 asielzoekers gekoppeld werden aan 75 Utrechtenaren. Maar Bibianne wil meer doen voor vluchtelingen en ziet in de Nacht van de Vluchteling een mooie gelegenheid. Gewoon door die pittige 40 kilometer mee te lopen en familie en vrienden te vragen haar te sponsoren.

  Sponsors zoeken
  “Twee biertjes laten staan in de kroeg maakt je avond niet minder leuk, van 1 T-shirt niet kopen vergaat de wereld niet. Met dat geld kun je mij sponsoren en dus een vluchteling helpen, al is het maar een beetje. En al die kleine beetjes helpen. Dat is in ieder geval hoe ik erin sta” aldus de jonge studente.

  Bibi: “Tijdens mijn vrijwilligerswerk heb ik verhalen gehoord van vluchtelingen, die mij de rillingen bezorgden. Niemand zou op de vlucht hoeven slaan en wanneer dat toch moet, verdienen ze de best mogelijke hulp. Door mee te lopen hoop ik  zoveel mogelijk geld in te zamelen voor levensreddende noodhulp en verwacht ik een heel klein beetje te ervaren hoe het voelt om te moeten vluchten. Halsoverkop en middenin de nacht. Maar dat valt in de verste verte niet te vergelijken met wat vluchtelingen zelf vaak hebben moeten doorstaan.”

  Schrijf je in en loop mee
  Welke editie je ook meeloopt, het belooft een onvergetelijke en pittige nacht te worden.Klik op onderstaande button en loop mee!  • Deel op