Hoe ver ga jij

uit angst voor oorlog en geweld?

Opbrengst NVDV18

  NIEUWS

  Waarom loop jij mee met de Nacht van de Vluchteling?

  12 Februari 2018

  Achter iedere deelnemer of betrokkene van de Nacht van de Vluchteling zit een verhaal. Wat is jouw motivatie om mee te lopen? Of waarom ben jij als vrijwilliger betrokken bij onze sponsorloop? We zijn heel benieuwd naar die verhalen. Reden voor ons om jullie te vragen naar je beweegredenen. Waarom loop jij mee?

  Redenen om mee te doen zijn er genoeg. Vraag aan onze (oud) deelnemers wat een deelname aan de Nacht van de Vluchteling inhoudt en je zult ongetwijfeld van iedereen hetzelfde horen; de Nacht kun je niet omschrijven, die moet je meemaken.  

  Barfin, deelnemer Nijmegen Arnhem
  Het is 1991 wanneer Bafrin halsoverkop vanuit Iraaks Koerdistan op de vlucht slaat. Te voet, door de regen, vanuit Irak door de bergen naar Turkije. Bafrin ziet vreselijke dingen, het motiveert haar nu mee te lopen met de Nacht van de Vluchteling. “Deze nacht kost mij slechts een beetje lopen.”
  Bafrin staat geheel rechts op de foto.

  Hassan, deelnemer Utrecht
  Hassan Saddiki plaatst elke dag een bericht over zijn deelname. De kracht zit in het herhalen van de boodschap. Ik blijf in de mensheid geloven door zelf een steentje bij te dragen aan mijn medemensen. Ik ga mijn uiterste best doen voor vluchtelingen, al moet ik kruipend over de finish.


  Mail ons op info@nachtvandevluchteling.nl en inspireer ons met jouw verhaal. Of plaats je verhaal direct op Instagram of Facebook, vergeet ons niet te taggen!


  • Deel op