Hoe ver ga jij

uit angst voor oorlog en geweld?

Opbrengst NVDV18

  NIEUWS

  SPOORWEGMUSEUM ALS THUISBASIS IN UTRECHT

  25 Mei 2018

  Het Spoorwegmuseum is dit jaar de prachtige thuisbasis van de spiksplinternieuwe Utrechtse editie van de Nacht van de Vluchteling. Het is voor het eerst dat de nachtelijke wandeltocht van 40 kilometer ook in de Domstad van start gaat. Tegelijkertijd zijn er ook edities in Rotterdam, Amsterdam en Nijmegen.

  In het Spoorwegmuseum geeft Burgemeester Jan van Zanen op zaterdag 16 juni om stipt middernacht het startschot en steekt de deelnemers een hart onder de riem. De 1.500 deelnemers lopen ten noordoosten direct de stad uit. Via weidse polderlandschappen, de Maarsseveensche Plassen, de slingerende Vecht en Overvecht komen de lopers de volgende ochtend en 40 pittige kilometers verder weer terug in het Spoorwegmuseum.

  Het voormalige Maliebaanstation, waar nu het Spoorwegmuseum is gevestigd, bestaat al sinds 1874 en was aangelegd toen er een nieuwe spoorverbinding was gekomen tussen Utrecht en Amsterdam. Het museum staat met 400.000 bezoekers per jaar steevast genoteerd in de top 10 van de best bezochte musea van Nederland en is een attractie van wereldformaat. 

  "Met alle plezier openen wij als Spoorwegmuseum onze deuren én harten voor de lopers van de Nacht."


  Directeur Nicole Kuppens: “De beelden en de verhalen van vluchtelingen toen, zijn helaas dagelijkse realiteit. Elke dag zien we op televisie of in de krant grote vluchtelingenstromen in landen als Syrië en Myanmar en helaas nog heel veel andere landen. Mensen uit deze oorlogsgebieden eindigen óók in ons land. Wij staan als museum middenin de samenleving. Aandacht voor deze problematiek is voor ons als museum relevant. Het Spoorwegmuseum draagt de Nacht van de Vluchteling een warm hart toe. Met alle plezier openen wij onze deuren als start- en finishplek voor die vele honderden dappere lopers.”


  Check hier voor meer informatie over de vier rustpunten op de Utrechtse route. De definitieve route kan je hier bekijken.  


  • Deel op