Hoe ver ga jij

uit angst voor oorlog en geweld?

Opbrengst NVDV18

  NIEUWS

  Irma: “Ik loop mee voor Abbas en zijn gezin!”

  01 Mei 2018

  Foto: Irma poseert hier met Abbas, zijn vrouw Shirin en zijn kinderen zijn: Arwa en Suha (tweeling van 15), Iman (12), Aiman (11), Rozan (7) en Rayan (4).

  Irma Rollema uit Leusden is tot op het bot gemotiveerd om mee te lopen. “Twee jaar geleden ontmoette ik Abbas. In 2015 vluchtte hij halsoverkop uit Irak, zijn vrouw Shirin en kinderen achterlatend. Dankzij Abbas heb ik veel andere vluchtelingen leren kennen. Hun persoonlijke verhalen raken mij.” 

  Abbas (44) en zijn gezin zijn inmiddels herenigd in Nederland en proberen hier een nieuw bestaan op te bouwen. Zij zijn niet alleen. Meer dan 65 miljoen mensen over de hele wereld moeten huis en haard achterlaten. Op de vlucht voor oorlog, conflict en onderdrukking. “Ik loop mee met de Nacht van de Vluchteling voor Abbas, voor het hele gezin en ook voor al die andere vluchtelingen, omdat ze niet alleen mogen staan. Geef vluchtelingen hoop en sponsor een loper of mijn deelname!”

  Stichting Vluchteling helpt in Irak
  Meer dan 3 miljoenen mensen vinden opvang in Irak en meer dan 11 miljoen mensen in Irak hebben humanitaire hulp nodig. De humanitaire nood is hoog. Stichting Vluchteling biedt momenteel o.a. noodhulp aan Iraakse ontheemden en deelt noodhulpgoederen uit en biedt medische zorg. Maar er is meer hulp nodig. Veel meer. Daarom lopen we met z’n allen de Nacht van de Vluchteling.

  Irma Rollema loopt in de nacht van 16 op 17 juni mee met de route van Utrecht. Wil je Irma of haar Team Bij Nacht & Ontij een steuntje in de rug geven? Klik op de gele balk!


  • Deel op