Hoe ver ga jij

uit angst voor oorlog en geweld?

Opbrengst NVDV18

  NIEUWS

  Vier de vrijheid en ontmoet ons!

  01 Mei 2018

  Vrijdag 5 mei is het Bevrijdingsdag en vieren we de vrijheid! We vieren dat we al 73 jaar leven in vrede en vrijheid. Op bevrijdingsfestivals door heel Nederland vieren we feest! De Nacht van de Vluchteling is aanwezig op maar liefst vijf bevrijdingsfestivals.

  Beleef zelf een vluchtelingenkamp in 360º
  Waarom loop jij eigenlijk mee met de Nacht van de Vluchteling? Wereldwijd zijn ruim 65 miljoen mensen op de vlucht voor oorlog en conflict. Dat is 1 op de 113 mensen. Wij nemen je mee in een levensechte virtual reality ervaring en laten je door een vluchtelingenkamp lopen in Irak. Je kijkt rond en ziet de abominabele omstandigheden. Je hoort schrijnende verhalen van mensen die er soms al jaren wonen. En je voelt hun uitzichtloosheid. Kom langs en ervaar het zelf!
  Flow Freedom Festival, Arnhem
  Sonsbeekpark, 12:00 – 18:00 uur
  Op het terrein van de Ronde Weide wordt dit jaar de dance stage gerealiseerd. Ons vind je op het Plein van de Vrijheid in het prachtige Sonsbeek Park. We delen de ruimte daar met foodtrucks, barren, photobooths en heel veel meer.

  Bevrijdingsfestival Utrecht
  Park Transwijk, 12:00 – 18:00 uur
  Bij het Vrijheidspodium kun je terecht voor de nodige verdieping. Meerdere organisaties krijgen hier een platform, en wij dus ook. Om hun mening te geven, kwesties aan de kaak te stellen of hun werk te presenteren. De grote ingang van het gratis festivalterrein vind je aan de kant van het 5 mei plein.
  Bevrijdingsfestival Den Haag

  Malieveld, 12:00 – 18:00 uur
  Het gratis festivalprogramma bestaat uit verschillende podia met muziek, debatten, toneel, literatuur, straattheater, film, kinderactiviteiten. En de bruisende festivalmarkt de Plein van de Vrijheid. Hier kom je ons op 5 mei tegen met onze VR brillen! 
  Het Vrije Westen, Amsterdam
  Westergasfabriek, 12:00 – 18:00 uur
  Ook Bevrijdingsfestival Amsterdam is gratis toegankelijk. Je vindt ons midden op het terrein van het Cultuurpark Westergasfabriek. Op het Plein van de Vrijheid kun je o.a. speeddaten met veteranen maar ook kun je hier het team van Stichting Vluchteling ontmoeten met de VR brillen.


  Bevrijdingsfestival Gelderland, Wageningen

  Plantsoen aan de stadsgracht, 12:00 – 18:00 uur
  Op het Plantsoen van de Vrijheid kom je op een laagdrempelige manier in aanraking met vraagstukken over bijvoorbeeld mensenrechten, vrijheid en democratie. Ook hier kom je ons tegen met onze VR brillen.  Wij hebben een leuke verrassing voor je. Kom je bij ons langs?
  Wij vinden het leuk om onze lopers te ontmoeten. Kom bij ons langs en we hebben een leuke verrassing voor je: relaxte zomerslippers. Handig voor als je 40 kilometer gewandeld hebt en heerlijk om de zomer mee te vieren. Print je gepersonaliseerde mail uit en wissel die in voor een paar slippers.


  • Deel op